ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА ЧЕТВРТОМ ВАКЦИНОМ! У Белекспоцентру од данас можете примити и "АстраЗенеку"

Танјуг

24. 02. 2021. у 13:24

НА пункту за вакцинацију у "Белекспоцентру" у Београду данас је почела имунизација вакцином" АстраЗенека" која је пре два дана стигла у Србију, изјавио је председник Скупштине града Никола Никодијевић.

ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА ЧЕТВРТОМ ВАКЦИНОМ! У Белекспоцентру од данас можете примити и АстраЗенеку

Фото: М. Анђела

Вакцине "АстраЗенека" су у понедељак послате у све општине, тако да грађани сада имају могућност да бирају да ли желе да се вакцинишу вакцинама "Фајзер-Бионтек", "Спутњик V", "Синофарм" или "АстраЗенека".

- Србија је једна од ретких земаља са четири различите вакцине. Одговорном политиком коју воде председник Алексаднар Вучић и Влада омогућили смо луксуз које друге земље немају - рекао је Никодијевић за Танјуг.

У Србији је, према последњим подацима Владе, извршено 1.263.111 вакцинација против вируса корона, а 451.658 грађана добило је другу вакцину.

Само у Београду до сада је први дозу вакцине примило више од 240.000 грађана, а око 129.000 и другу, рекао је Никодијевић.

- Одзив грађана је веома добар и имунизација иде у добром смеру. Почели смо од Сајма, где је након три недеље почела ревакцинација, а у Белекспоцентру почиње следеће недеље - рекао је Никодијевић.

Цепива "АстраЗенека", 150.000 доза, стигле су у Србију у недељу, јуче ујутру стигло је и 50.000 доза руског "Спутњика V", а затим и 46.800 вакцина "Фајзер-Бионтек".

Никодијевић је додао да вакцине у Србију стижу сваке седмице, у великим количинама, тако да ће сви који се буду пријавили за имунизацију на порталу еУправа добити термин за вакцинацију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)