ПРЕДСЕДНИК О ИМУНИЗАЦИЈИ У СРБИЈИ: Без проблема можемо да вакцинишемо 2,5 милиона људи!

Танјуг

23. 02. 2021. у 19:20

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да сада можемо без икаквих проблема да вакнишемо 2,5 милиона људи и поручио грађанима да ће бити довољно вакцина пошто ће бити набављене и додатне количине.

ПРЕДСЕДНИК О ИМУНИЗАЦИЈИ У СРБИЈИ: Без проблема можемо да вакцинишемо 2,5 милиона људи!

Фото: Беоинфо

- Видим да људи наседају на те приче антиваксер лобија, ми без проблема можемо да вакцинишемо 2,5 милиона људи. Ми сада имамо 1,1 милион пријављених, али то је сада. Од тога 600.000 је већ примило, још 500.000 није није, пошто је било и оних који нису били на списку а долазили су када је почела масовна вакцинација - рекао је Вучић.

На срећу имамо довољно вакцина и сви ће бити вакцинисани, поручио је Вучић.

Додаје да људи треба да буду пажљиви пошто цео процес стицања имунитета траје укупно око месец и по дана.

- Страшно је важно да обезбедимо здравствену инфрастуктуру и да на све то видимо и да и сами производимо вакцине. Да пробамо и са Спутњиком, АстраЗенеком и Кинезима, па нека нам једна прође да можмео да производимо вакцину и ту смо већ направили велики успех. Спремни смо да улаожимо новца колико буде потребно - нагласио је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (53)

Ivana

23.02.2021. 23:19

Pa i treba da se vakcinišu straija populacja pa tek onda mlađa. Hvala našem predsedniku na svemu što radi za našu državu i njene građane.Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče što radite na tome.