ДОКТОР ТИОДОРОВИЋ ИЗНЕО ЈАСАН СТАВ: Кафане да се затворе у критичним местима - у целој Србији скраћење рада до 18 сати!

Новости онлајн

23. 02. 2021. у 15:08

ПРОФЕСОР доктор Бранислав Тиодоровић, члан кризног штаба за борбу против короне, каже да је његов став да треба затворити угоститељске објекте у местима где је огроман број заражених, попут Ариља и Врања.

ДОКТОР ТИОДОРОВИЋ ИЗНЕО ЈАСАН СТАВ: Кафане да се затворе у критичним местима - у целој Србији скраћење рада до 18 сати!

Фото: Принтсцреен/ТВ Прва

А ако број зараженх не буде падао у наредних неколико дана и у целој Србији за почетак скратити радно време кафана, кафића и свих угоститеља, а могуће и тржних центара, до 18 сати.

- Није исто Врање, Ариље и Краљево, који су релативно мањи градови, а имају толики број заражених, као неки велики градови. Они су дошли до фазе да треба затворити све угоститељске објекте. И тамо на сваком кораку мора бити много већа контрола него раније - каже Тиодоровић уочи седнице кризног штаба која је заказана за сутра у 8 сати.

Он додаје да то не значи да контрола и поштовање мера не треба да буду ригорозни и у остатку Србије, пре свега Београду и већим градовима, а посебно у тржним центрима где се готово ништа и не поштује од мера. Све је више заражене деце, пре свега ученика, а проф. Тиодоровић истиче да проблем инфициране деце треба решавати парцијално.

- Децу не треба гледати кроз призму целе Србије, тачно се зна у којим градовима се мора прећи на онлајн наставу - истиче Тиодоровић. Он наглашава да ће бити врло важно какве ће дневне корона бројке бити у наредних 4-5 дана.

- Ако то буде ишло и даље тенденцијом раста, ограничавање радног времена угоститеља и тржних центара биће вероватно и за почетак до 18 сати. И још стриктније контроле, па и затварање објеката који су то заслужили. Причаћемо и о викендима на кризном штабу па ћемо видети треба ли и ту нешто да се мења и пооштрава - наглашава Тиодоровић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)