КОВИД БОЛНИЦА У БАТАЈНИЦИ БЕЛЕЖИ РЕКОРДАН БРОЈ ПРИЈЕМА: Докторка Аџић Вукичевић упозорила - Епидемијска ситуација је веома тешка!

Новости онлајн

23. 02. 2021. у 10:54

ДИРЕКТОРКА ковид болнице у Батајници Татјана Аџић Вукичевић каже за РТС да је епидемијска ситуација веома тешка и да је само јуче у ту болницу примљено 60 пацијента.

КОВИД БОЛНИЦА У БАТАЈНИЦИ БЕЛЕЖИ РЕКОРДАН БРОЈ ПРИЈЕМА: Докторка Аџић Вукичевић упозорила - Епидемијска ситуација је веома тешка!

Фото: Принтскрин

Данима је највише новооболелих у Београду. Све је више и првих прегледа у ковид амбулантама и оних на болничком лечењу. Пораст броја пацијената бележи и ковид болница у Батајници.

Директорка ковид болнице у Батајници Татјана Аџић Вукичевић каже за РТС да је епидемијска ситуација веома тешка и да је здравствени систем пренапрегнут.

Према речима докторке Аџић, јуче је било рекордан број пријема, 60 пацијента је легло у болницу.

У јединицма интензивне неге налази се 60 пацијента, од којих су 32 интубирана.

У петак је, каже, отворена још једна полуинтензивна јединица са 40 места, а оно што забрињава што ће морати да отворе и једну интензивну јединицу капацитета 20 кревета.

Указала је да је највећи број пацијента између 40 и 50 година, као да је отприлике исти број мушкараца и жена који су хоспитализовани.

- Има око 400 места у другом делу болнице, али за то мора да се определи довољан број кадра, здравствених радника, што значи да ћемо сада бити приморани да из болница које нису у ковид систему повлачимо анестезиологе, лекаре разичитих профила специјалности - истакла је докторка Аџић Вукичевић.

- Ти млади су одлазили на одморе, на скијање и они су се враћали заражени. Већина њих није знала да су заражени и они су се враћали својим родитељима и пријатељима и тако су оболевали као контакти - објаснила је докторка.

- Уколико дође до још већег порста оболелих, ковид болница у Батајници је спремна, каже докторка и додаје да очекује помоћ матичне базе Клиничког центра Србије, да се попуне јединице интензивног лечења са лекарима здравственим радницима - навела је докторка Татјана Аџић Вукичевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)