УПИС ПРВАКА ПОЧИЊЕ 1. АПРИЛА: Цео процес знатно олакшан - Родитељи, ево шта све треба да обавите пре тог датума

Танјуг

22. 02. 2021. у 15:35

ПРЕМА подацима Републичког завода за статистику, у школу од 1. септембра креће 66.864 првачића, а њихов упис почиње од 1. априла.

УПИС ПРВАКА ПОЧИЊЕ 1. АПРИЛА: Цео процес знатно олакшан - Родитељи, ево шта све треба да обавите пре тог датума

Фото: В. Данилов

Помоћник министра просвете Милан Пашић каже за Танјуг да је последњих неколико година процедура уписа деце у школу олакшана, да родитељи више не морају да шетају од шалтера до шалтера и прикупљају документацију, већ да се све сада обавља електронски.

-Школа аутоматски преузима целокупну документацију - извод из матичне књиге рођених, потврда о пребивалишту, уверење о припремном предшколском програму, лекарски преглед - каже Пашић.

Истиче да родитељи који на лекарски преглед воде децу у приватне ординације треба да узму потврду о прегледу и да је доставе школи.

Појашњава да ће последње недеље марта преко портала еУправа родитељи моћи да закажу термин који им одговара за одлазак у школу када ће моћи да заврше све - дете обави разговор са психологом или педагогом, који процењују спремност детета за полазак у школу, а родитељи обаве упис.

За родитеље који желе да дете упишу у школу којој територијално не припадају у обавези су да до 1. фебруара поднесу захтев жељеној школи, а школа је у обавези да до 30. априла одговори на захтев родитеља.

У први разред полазе деца рођена од 1. марта 2014. године до 28. фебруара 2015. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)