"ОД ВАРДАРА ДО ТРИГЛАВА, СРБИЈА ЈЕ НАЈСНАЖНИЈА": Лазански објавио нове информације, па "покопао" Хрватску!

Novosti online

21. 02. 2021. у 23:24

ХРВАТСКА преко тендера набавља војне авионе, а медији пишу да ће то можда бити Ф-35.

ОД ВАРДАРА ДО ТРИГЛАВА, СРБИЈА ЈЕ НАЈСНАЖНИЈА: Лазански објавио нове информације, па покопао Хрватску!

Фото: Хепи ТВ Принтскрин

Амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански каже да је Ф-35 Америка продала до сада само Израелу, и да би само још неколико земаља у НАТО би купиле те авионе.

- У Хрватској не постоји та врста техничке екипе која би опслуживала и летела на Ф-35. Ф- 35 је ловац пете генерације и Американци пазе коме ће да га дају - рекао је он за телевизију "Прва".

Према његовим речима, за Ф-35 морате да имате такву софтицириирану инфраструкутру да се то граничи са неким врстом свемирске технологије.

- Хрватска ће бити задовољна ако добије Ф-16, или била је опција да купе француске половне авионе Рафал - рекао је он.

Лазански наводи да су то све велика новчана издвајања.

Французи су понудили 12 Рафала у вредности од 950 милиона евра. То није мала ствар, цео годишњи војни вужет, Ф-16 ако купе, исто 12 комад, то ће да их кошта преко милијарду долара.

- У овом часу када имате проблема са пандемијом, проблем око туризма, срушене делове због земљотреса, да неко политички иде да купи авионе преко милијарду долара то би био проблем за политичаре у Хрвасткој - каже Лазански.

Што се тиче војних односа снага, каже да је јасно да је Србија међу бившим земљама Југославије, "од Триглава до Вардара, војнички најснажнија".

- Ми се опремамо, не за рат, већ да би спречили било какву војну авантуру - рекао је он.

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Boris

22.02.2021. 08:18

Baš lepo što imamo najviše oružja u ex-Ju. Međutim, izuzev BiH i Kosova, mi jedini nismo u NATO. U prevodu, džaba bi nam bilo i da imamo 10 puta više aviona, kad bi u potencijanom sukobu opet imali posla sa kompletnim NATO-om.