НА ЛЕЧЕЊУ ОД КОРОНЕ И ТРИ БЕБЕ ОД СВЕГА 15 ДАНА: У КБЦ "Драгиша Мишовић" расте број хоспитализоване деце

Novosti online

20. 02. 2021. у 16:43

ДОКТОРКА Оливера Остојић, начелница Дечје болнице у КБЦ "Драгиша Мишовић" рекла је да је сада мало више хоспитализоване деце због короне и да имају три бебе од 15-ак дана на лечењу.

НА ЛЕЧЕЊУ ОД КОРОНЕ И ТРИ БЕБЕ ОД СВЕГА 15 ДАНА: У КБЦ Драгиша Мишовић расте број хоспитализоване деце

Фото: Д. Миловановић

- Чим расте број заражених у општој популацији, расте и број позитивне деце. Пре десетак дана смо имали троје пацијената, а сада 10. Клиничка слика је стандардна, то су упале плућа. Сад имамо мало повећан праг примања, хоспитализујемо само децу коју бисмо стварно болнички лечили, с високом температуром, респираторним инфекцијама. Понеко је ту и с дигестивним сметњама, као што су повраћање и пролив - навела је за Курир др Остојић и додала да су сви позитивни на коронавирус.

Она је додала и да су то деца од 0 до 16-17 година, а имају и три бебе од петнаестак дана. - Бебе су фебрилне и тако мала деца морају да се хоспитализују. Свако дете старости до 28 дана, без обзира на то из ког разлога има високу температуру, мора болнички да се лечи. Те бебе нису рођене позитивне, али им мајке имају ковид 19 - казала је др Остојић и додала да обично 50 одсто деце долази из Београда, а половина из унутрашњости.

Др Остојић не зна да ли повећан број заражених може да се доведе у везу с британским сојем.

(Курир.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)