ЖИВОТ БЕЗ КОРОНЕ ОД ЛЕТА? Марија Гњатовић открива колико смо далеко од имунизације нације и упозорава - очекујем погоршање!

Novosti online

17. 02. 2021. у 20:39

ДА би се зауставило ширење вируса корона, потребно је да имунитет има 60 посто становништа.

ЖИВОТ БЕЗ КОРОНЕ ОД ЛЕТА? Марија Гњатовић открива колико смо далеко од имунизације нације и упозорава - очекујем погоршање!

Фото: Јутјуб/Принтскрин

Колико смо далеко од тога, шта би могло да убзра имунизацију нације и успори ток пандемије, има ли опасности од новог таласа, да ли је вакцина коначан одговор и када се постиже пуна екифасност, о томе је на ТВ Вести причала Марија Гњатовић са Института за примену нуклеарне енергије.

- Очекујем да ће бити погоршање, надам се не значајно. Видећемо у наредних неколико дана. Руску вакцину сам примила, две дозе. Након друге дозе, радила сам анализу антитела. Ми имамо срећу да имамо три вакцине у понуди, вакцину треба примити - прича Марија Гњатовић.У програм се укључила гледатељка која је путем видео-поруке питала када ће се живот вратити у нормалу. Гњатовић истиче да сматра како ће се то догодити до лета.

- Очекујем да ће до лета бити доста повољнија ситуација. Знам да смо то слушали и прошле године, али није било вакцина. Вакцинација је једини начин да се с овим изборимо. Јако је важно да се у што већем броју људи вакцинишу у што краћем периоду - говори Гњатовић.

(Пинк)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)