ПРОДАЈА СЛИКА ЗА ПОМОЋ ОСУЂЕНИЦИМА: Хуманитарна аукција у Галерији Николе Радошевића траје до сутра

В.Ц.С.

17. 02. 2021. у 14:24

ХУМАНИТАРНА аукција и изложба слика, од које ће новац бити уплаћен Удружењу за постпенални прихват и ресоцијализацију осуђених „Нов почетак“, отворена 16. фебруара, трајаће до сутра у подне, када ће бити прегледане пристигле понуде.

ПРОДАЈА СЛИКА ЗА ПОМОЋ ОСУЂЕНИЦИМА: Хуманитарна аукција у Галерији Николе Радошевића траје до сутра

Фото: В.Ц.С.

Изложбу су у Галерији Николе Радошевића, у београдској Делијској улици 3, организовали Удружење „Нов почетак“, Галерија Николе Радошевића и Удружење самосталних уметника фотографије Србије.

Изложено је 15 слика пет уметника, међу којима су и две Италијанке. Од домаћих аутора платна су изложили Бранимир Марковић, Драгана Савић и четрнаестогодишња Кристина Марковић.

Фото: В.Ц.С.

По речима Ивана Мезе, председника Удружења „Нов почетак“, неколико уља на платну већ је продато, а сав приход биће намењен за помоћ породицама и деци осуђеника, као и осталих угрожених лица у Србији (самохране мајке, незапослени, бивши затвореници и други).

Пројекти се, објашњава Меза, спроводе кроз програме интензивног запошљавања и радионице за оснаживање породица осуђених, попут оних за обуку жена за тражена занимања ( нпр. у области неге и лепоте), покретање сопственог погона за паковање ( где би запослени били искључиво осуђеници), као и радионице за децу осуђених (арт и радионице за спречавање вршњачког насиља и контролу беса, оснивање Клуба за дружење породица осуђеника...)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)