ПРЕМИНУЛА МИРЈАНА РАДЕТИЋ: Дугогодишња новинарка "Новости" изгубила битку са короном

И. ЛОВРИЋ

16. 02. 2021. у 20:22

У БЕОГРАДУ је у 72. години преминула Мирјана Радетић, један од најбољих новинара у дугој историји "Вечерњих новости".

ПРЕМИНУЛА МИРЈАНА РАДЕТИЋ: Дугогодишња новинарка Новости изгубила битку са короном

Архива

Наша Мира преминула је на Сретење од последица ковида. Последњи пут смо се срели у октобру прошле године, уочи годишњице "Новости". За наш сајт смо се присећали догађаја везаних за наш лист. А Мира је имала много чега да се сети из богате новинарске каријере. На почетку је била партијски извештач, а на крају дуго писала о религији. Мада су у питању две крајности, била је успешна у оба сектора. Све што је радила било је бриљантно. О тешким темама писала је лако и дивним новинарским рукописом.

Једно време била је наш стални дописник из Вечног града, Рима. Е шта ти је живот. Кратак као италијански кратки еспресо. Мало горак, а мало и сладак. Мирин заштитни знак био је блистави осмех. Био је то најлепши звонки смех који је обасјавао нашу редакцију.

Већи део њене фамилије бавио се истом професијом, лепом и тешком. И сестра Милка и зет Чеда били су новинари, а супруг Ратко један од наших најбољих фото-репортера. Са осталим колегама смо се понекад дружили у њеној Вишњици. Када је отишла у пензију, ту је проводила највише времена. Није више писала за "Новости", али је преко друштвених мрежа слала најлепше приче из живота. Писала је о природи, гајењу цвећа... Била је поносна на јединца, Ненада, њену највећу срећу. Мира је умрла на Сретење, и више се у овом животу нећемо срести. Али кад једног дана сви одемо горе, сачекаће нас њен најлепши осмех.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)