"МЕДАЉА ПУШКИНА" ОД РУСКОГ ПРЕДСЕДНИКА: Путин наградио руководство Центра руског географског друштва у Србији

Новости онлајн

16. 02. 2021. у 16:09

УКАЗОМ председника Русије Владимира Путина за велики допринос проучавању и очувању руске културне баштине, зближавању и међусобном богаћењу култура народа Русије и Србије додељена је Медаља Пушкина председавајућем Савета Центра Руског географског друштва у Београду Душану Бајатовићу и директору ове организације Мирољубу Милинчићу.

МЕДАЉА ПУШКИНА ОД РУСКОГ ПРЕДСЕДНИКА: Путин наградио руководство Центра руског географског друштва у Србији

Фото: ЕПА

Саопштење о награди објављено је на званичном интернет порталу за правне информације руског председника.

У интервјуу за руски портал РГ Мирољуб Милинчић је рекао да „рад Центра представља само мали сегмент вековних и заједничких напора наших народа и двеју држава у циљу очувања и развоја билатералних односа како би овај свет постао боље место за све нас“.

- Дана 17. октобра 2016. године Центар је званично отворио (тадашњи) председник Србије Томислав Николић, а 17. фебруара 2017. године формиран је Савет Центра на челу са Душаном Бајатовићем - подсетио је Милинчић и додао да су за то време реализовани бројни програми.

- По мом мишљењу, посебну вредност показале су образовне експедиције и летње школе организоване за студенте из Србије у Русији, укључујући и на Криму.

Он је истакао да је „ово само почетак нашег пута, који ће бити дуг и посвећен зближавању младих, академске заједнице, предузетника и других људи који се залажу за развој пријатељских веза између Србије и Русије“.

- Намеравамо да проширимо своје активности у Србији и земљама у окружењу и планирамо да постанемо регионални центар од значаја на Балкану и у Европи - закључио је Милинчић.

Медаља Пушкина додељује се за заслуге у области културе, просвете, друштвених наука, литературе и уметности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)