КРАЈ ХЛАДНЕ ЗИМЕ И ЛЕДЕНОГ ТАЛАСА? Познати метеоролог открива какво нас време очекује до краја месеца (ФОТО)

Novosti online

15. 02. 2021. у 23:48

КРАЈ ХЛАДНЕ ЗИМЕ И ЛЕДЕНОГ ТАЛАСА? Познати метеоролог открива какво нас време очекује до краја месеца (ФОТО)

Фото З. Јовановић

ПОЗНАТИ метереолог Ђорђе Ђурић огласио се на Фејсбуку и дао најаву времена до краја месеца.

Ево шта нас по њему очекује у другој половни фебруара.

- Након неколико ледених дана, ова седмица донеће нам пораст температура и повратак знатно топлијег времена. Минималне јутарње температуре кретале су се током викенда од -13 до -7°Ц, у Београду до -8°Ц, а на Копаонику је било чак -19°Ц. Субјективни осећај на Копаонику износио је и до -30°Ц. И максималне дневне температуре током већег дела викенда остале су у "минусу", једино су на северу Србије прешле у који степен изнад нуле.

Ове седмице очекује нас знатно топлије време. Ипак, још у уторак и у среду ујутро очекује се умерен до јак мраз, па ће тако јутарња температура у уторак бити од -15°Ц на југоистоку до -5°Ц на северозападу земље, а у среду од -13°Ц на југоистоку до -3°Ц на северозападу Србије. Минимална температура у Београду биће од -5 до -3°Ц. Већ током дана очекују се више температуре, па ће максимална дневна у среду бити од 0 до 6°Ц, а у среду осетно топлије, уз температуре око, па и преко 10°Ц. Уторак ће на северу и западу Србије бити умерено облачан, а на југу и истоку сунчан. У среду се са севера очекује пролазно наоблачење, уз слабу кишу у јужним и централним пределима, а слаб снег на планинама.

У четвртак суво и углавном претежно сунчано, уз слаб јутарњи мраз.

У петак ново пролазно наоблачење са кишом, на планинама са суснежицом и снегом. Максимална температура биће од 8 до 12°Ц, у Београду око 10°Ц. Не очекују се значајније количине падавина.

За викенд нас очекује суво, у недељу и веома топло време, а максимална температура у недељу биће и до 15°Ц.

Према тренутним прогнозама, следеће седмице биће релативно топло за крај фебруара, уз температуре изнад просечних вредности. Дакле, до краја фебруара не очекују нас зимски временски услови, а најхладнији део ове више него благе зиме је увелико иза нас.

Druga polovina februara donosi nam vremenske uslove nalik martu Nakon nekoliko ledenih dana, ova sedmica doneće nam...

Posted by Djordje Djuric on Monday, February 15, 2021
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)