МАКРОН ЧЕСТИТАО ВУЧИЋУ ДАН ДРЖАВНОСТИ: Овим речима се обратио нашем председнику - својеручно на крају додао једну реченицу

Танјуг

15. 02. 2021. у 15:47

МАКРОН ЧЕСТИТАО ВУЧИЋУ ДАН ДРЖАВНОСТИ: Овим речима се обратио нашем председнику - својеручно на крају додао једну реченицу

Фото: Председништво

ПРЕДСЕДНИК Француске Емануел Макрон упутио је данас честитку председнику Србије Александру Вучићу поводом Дана државности, у којој истиче да је Француска уз Србију и да су у размени мишљења у Паризу 1. фебруара потврђени сагласност и заједничка воља да се и даље продубљују билатерални односи.

У честитци Макрона се каже:

„Господине председниче, драги Александре,

Поводом државног празника Републике Србије, упућујем Вам у име Француске и у своје име срдачне честитке.

Дух који је владао током моје посете Београду 15. и 16. јула 2019. године, а која ми је омогућила да сагледам колико је Француска присутна у срцима Срба, наставио је да покреће наше активности.

Био сам веома срећан када смо разменили мишљења у Паризу 1. фебруара, при чему су потврђени сагласност и заједничка воља да и даље продубљујемо наше билатералне односе.

Реализација пројекта београдског метроа, као симбола наше сарадње, омогућиће, уверен сам у то, да се привуку и друга француска улагања.

Као што смо разговарали у Паризу, остајем одлучан да подржим напоре везане за дијалог између Београда и Приштине, уз подршку европског посредовања, а у циљу закључења свеопштег и коначног споразума који ће допринети стабилности целог региона.

Будите уверени да је Француска уз Србију, како би је подржала на путу реформи, а посебно у области владавине права у оквиру обновљене процедуре придруживања коју сте прихватили и која је, убеђен сам, у интересу Србије и њених грађана.

Још једном Вам упућујем срдачне честитке и молим Вас, господине председниче, да примите изразе мог највећег уважавања“, наводи се у честитки француског председника.

На крају писма, председник Макрон је својеручно додао:

"Још једном хвала за нашу размену мишљења. Можеш да рачунаш на мене и ја рачунам на тебе".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (32)

Aleksandar

15.02.2021. 16:21

Ova čestitka i podrška Francuske je od velikog i veoma važnog značaja za našu zemlju. Ponosan sam na sve što smo do sada kao zemlja postigli. Uvek smo imali dobru saradnju sa Francuzima što je od velike koristi za našu zemlju.

Mišo Peć

15.02.2021. 21:24

Da bi bili sigurni u iskreno prijateljstvo Makrona i Francuske prema Srbiji prvi korak za to bi morao biti otpriznavanje Kosovske nezavisnosti i izvinjenje Srbiji za njihov svojevremeni ishitren i neprijateljski stav po tom pitanju.