ЕВРОПА ПРИЧА О ЊИХОВОМ ТАЛЕНТУ: Младе наде из Србије на великој сцени

Промо

13. 02. 2021. у 10:28

БАЛЕРИНА Теодора Вујков, виолинисткиња Софија Главичић и композитор Андреј Стојановић нижу успехе, а подршку су добили од компаније Моззарт

ЕВРОПА ПРИЧА О ЊИХОВОМ ТАЛЕНТУ: Младе наде из Србије на великој сцени

Фото: Промо

И у периоду када је акценат у друштвено-одговорним акцијама био на помоћ здравству за борбу против корона вируса, компанија Моззарт наставила је да подржава младе таленте. Чак је окупила читав тим генијалаца чија се имена већ гласно изговарају у Европи.

Тако у Осло стижу понуде престижних музичких школа за Андреја Стојановића, седмогодишњег композитора српског порекла коме је Моззарт донирао клавир. Дечак који има апсолутни слух и увелико компонује за професионалце широм Европе осваја прва места на такмичењима у много старијој конкуренцији.

Балерина Теодора Вујков је већ оставила траг у плесној школи у Лисабону, а пут остварења својих снова кренула је уз помоћ регионалног лидера у области игара на срећу. На великој сцени је увелико и виолинисткиња Софија Главичић.

Фото: Промо

Теодора Вујков

Дивно што је у компанији Моззарт постоји тај концепт да се помаже младим надама ове земље. Имала сам прилику да упознам и друге таленте из овог тима, њихове приче су невероватне. Сви ми сањамо велике снове, али нам је потребна подршка у даљем развојном путу – истакла је Софија.

Стручно усавршавање наставио је и дипломац са Оксфорда Веселин Манојловић, који проучава математичко моделовање еволуције тумора и ризика за оболевање од рака. Међу даровитим академцима којима је Моззарт помогао нашао се и Матија Глишић, млади генијалац из Београда, који на елитном француском колеџу Ецоле Полyтецхниqуе студира математику, економију и информатику. Ту је и Стефан Ђорђевић, дипломирани физичар и инжењер електротехнике који је оба факултета завршио у року, са свим десеткама!

Фото: Промо

Софија Главичић

Млада каратисткиња Емилија Антанасијевић са само 16 година у својој колекцији већ има 80 одличја, а од ове компаније добила је ветар у леђа на путу ка новим медаљама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)