УПОЗНАЈТЕ ФРАНЦУСКЕ УНИВЕРЗИТЕТЕ: Сајам за оне који желе да се школују

В. Црњански Спасојевић

12. 02. 2021. у 17:24

ОНЛАЈН студентски сајам: упознајте француске универзитете 2021. одржаће се 17. фебруара од 10 до 18 сати на платформи www.studentskisajam.rs.

УПОЗНАЈТЕ ФРАНЦУСКЕ УНИВЕРЗИТЕТЕ: Сајам за оне који желе да се школују

Фото: ЕПА

Он се дешава у јеку кампање за доделу стипендија Владе Француске за мастер 2 и докторате у ко-менторству за академску 2021/2022. годину, као и уписних процедура француских високообразовних установа.

Како наводе у Француском институту у Србији, сајам је плод сарадње са "Кампус Франс", француском агенцијом која се бави промоцијом тамошњег високог школства и пријемом страних студената, и одржава се у оквиру традиционалне регионалне манифестације "Tourne des Balkans", која је почела у Софији, у новембру 2020, а завршава се у Београду.

Окупиће представнике француских универзитета и престижних школа за бизнис, менаџмент, јавну управу, филм и ТВ, примењене науке, рударство, хотелијерство, кулинарство, из Париза, Стразбура, Лиона, Бордоа, Гренобла, Руана... Студенти, средњошколци и њихови родитељи моћи ће да присуствују вебинарима и непосредно ступају у контакт са представницима француских високшколских установа.

Француска, иначе, сваке године прими близу 360.000 иностраних студената. Са 3.500 високобразовних установа, 1.680 програма на енглеском језику, 270 докторских школа, мултидисцплинарним и иновативним студијским програмима, наградама и медаљама везаним за научна истраживања, она је једна од традиционално популарних дестинација за студенте из наше земље. Око 700 српских студената годишње одабере је за почетак или наставак школовања. Влада Француске сваке године стипендира око 40 најбољих српских студената.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)