СИТУАЦИЈА У ВРАЊУ УКАЗУЈЕ НА БРИТАНСКИ СОЈ: Нова мутација забрињава лекаре, Кон рекао све о тренутној ситуацији

Новости онлине

12. 02. 2021. у 16:22

ГОВОРЕЋИ о новом британском соју короне, др Предраг Кон, епидемилог и члан Кризног штаба, рекао је да је "вирус сигурно присутнији више него што ми мислимо да јесте".

СИТУАЦИЈА У ВРАЊУ УКАЗУЈЕ НА БРИТАНСКИ СОЈ: Нова мутација забрињава лекаре, Кон рекао све о тренутној ситуацији

Фото: Танјуг/Тања Валић/Депоситпхотос

- Знамо да је тај британски сој присутан, али не можемо да знамо у ком проценту. Ово што се дешава у Врању вероватно значи да је присутнији више него што је откривено. Нисмо у могућности да радимо секвенцирање више него што радимо - рекао је др Кон на данашњој прес конференцији Кризног штаба за борбу против вируса корона.

До сада је у Србији откривено осам особа које су заражене новим, британским сојем вируса.

Подсећамо, број новооболелих у нашој земљи већ данима премашује цифру од 2.000, све је већи број пријема у болницама, а тражи се и место више у јединицама интензивне неге. Лекари упозоровају да целе породице долазе заражене са зимовања и апелују на додатни опрез током предстојећих четири дана празника.

Осим тога, Врање је постало жариште короне и већина школа прелази на онлајн наставу.

Због тога је епидемиолог проф. др Бранислав Тиодоровић истакао данас да ако број заражених не буде почео да пада и мере и даље не буду поштоване, Кризни штаб ће додатно скратити радно време угоститељских објеката и тржних центара, а у оним местима где бројке буду енормно расле, попут Врања, могуће је и затварање свих ресторана и кафића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)