“ПРШТЕ” СЛАВЉА У ИГРАOНИЦАМА: У Лесковцу ових дана многи родитељи и власници објеката не хају за епидемију

И. МИТИЋ

10. 02. 2021. у 06:08

У ПОЈЕДИНИМ дечјим играоницама у Лесковцу, упркос претећем ширењу вируса корона и ванредној ситуацији која је због тога уведена, почеле су прославе дечјих рођендана, што противепидемијске мере у овдашњим школама доводи до апсурда.

“ПРШТЕ” СЛАВЉА У ИГРАOНИЦАМА: У Лесковцу ових дана многи родитељи и власници објеката не хају за епидемију

Фото Depositphotos

Док у образовним установама држава инсистира на онлајн настави, предавањима у мањим групама и у више смена, дечје играонице су тренутно место где све ове мере губе смисао, јер се у њима друже не само деца из исте већ и из различитих школа и вртића. Стручњаци указују на велики епидемиолошки ризик, а надлежни за контролу - ћуте.

Иако је епидемиолошка ситуација сложена, власници појединих дечјих играоница ипак су одлучили да "отворе своје врата" као да опаког вируса више нема. Неки то чине под формом "позива на игру", али је чињеница да међу малишанима у Лесковцу увелико круже и позивнице на двочасовне прославе рођендана. У истој играоници, у току једног дана, одржи се и више оваквих забава, што указује да епидемиолошки ризик са сваком новом прославом прогресивно расте.

У санитарној инспекцији Јабланичког управног округа истичу да су контроле поштовања противепидемијских мера свакодневне и готово непрекидне, али да субјекте контроле, својим плановима, одређује надлежно министарство. Због тога су нас за све додатне информације упутили на Министарство здравља, од кога до закључења овог броја нисмо добили одговоре.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)