ПОСЛЕ СЕДНИЦЕ САВЕТА ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ - Стефановић: Ситуација на КиМ све сложенија

Танјуг

08. 02. 2021. у 09:47

МИНИСТАР одбране Небојша Стефановић пренео је да данас после седнице Националног савета безбедности, да је на седници посебна пажња била посвећена актуелној ситуацији на Косову и Метохији, коју је оценио све сложенијом.

ПОСЛЕ СЕДНИЦЕ САВЕТА ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ - Стефановић: Ситуација на КиМ све сложенија

Фото: М. Анђела

„Разговарали смо о више важних тема, а прва је била актуелна ситуација на територији Косова и Метохије. Разговарали смо о сложеној ситуацији за нас. Сложена је у политичко-безбедносном смислу. Размотрили смо шта предузимају наши државни органи да сачувају безбедност и стабилност на територији јужне српске покрајине“, рекао је он.

Истакао је да је намера да се заштити безбедност пре свега српског становништва.

Стефановић је нагласио да је ситуација на Косову ио Метохији све сложенија, а да постоје и нове ситуације попут појединих честитки за Дан државности, којима се радују у великом броју политичари у јужној српској покрајини, али никако у централној Србији.

У сарадњни са Кфором, рекао је, намера је да се штити стабилност и безебдност пре свега српског становништва које је угрожено на КиМ, да Србија покаже да је озбиљан партнер и да никакав погром, протеривање или злочине над српским становништвом нећемо дозволити.

Указао је да је разговарано и о потребама и инвестирању у безбедносне снага - војске, полиције и БИА.

„Анализирали смо шта је то што у наредном периоду треба учинити, које су инвестиције које желимо да изведемо ове и наредне године у набавци савременог наоружања, које ће омгућити да војска и полиција буду добро орпемљени, буду снажније и у могућности да се суоче са новим изазовима“, рекао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)