БРИГА О ЗДРАВЉУ КАО ИМПЕРАТИВ ВРЕМЕНА: Путничко здравствено осигурање уз покриће за ковид 19 најсигурнија заштита на путу

Промо

04. 02. 2021. у 12:40

ГОДИНУ за нама обележила је пандемија вируса корона, показујући да је у тешким временима највећи изазов сачувати оно што је највредније: живот и здравље људи.

БРИГА О ЗДРАВЉУ КАО ИМПЕРАТИВ ВРЕМЕНА: Путничко здравствено осигурање уз покриће за ковид 19 најсигурнија заштита на путу

Фото: Промо

Суочена с економским, привредним и финансијским последицама измењених околности, Компанија „Дунав осигурања“ је од почетка ширења ковида 19 настојала да у сваком тренутку олакша живот својим осигураницима и помогне друштвеној заједници суоченој с непознатим непријатељем.

Као одговор на изазован период, нарочито бринући о заштити здравља својих клијената, Компанија „Дунав осигурање“ у пакет путног здравственог осигурања укључила је и ризик од ковида 19.

Поред тога што путничко здравствено осигурање важи на свим светским дестинацијама, без временског ограничења за повратак у земљу, „Дунав“ је за своје клијенте обезбедио додатно покриће за ковид 19 које обухвата: трошкове неопходних медицинских прегледа овлашћеног лекара и трошкове тестирања у случају испољавања симптома ради хитне медицинске помоћи и дијагнозе ковида 19, трошкове набавке лекова, болничког лечења, те трошкове повратка у земљу до 5.000 евра.

Осигуравајуће покриће за ковид 19 посебно се уговара – уз доплату од 50% уколико клијент закључи полису путничког здравственог осигурања или пакет путног осигурања. Тако се за путовање у трајању од 10 дана и премију од 1.574 динара са укљученим ковид ризиком обезбеђује покриће у износу од 35.000 евра, чиме Компанија „Дунав“ обезбеђује и убедљиво највећу осигурану суму на нашем тржишту. Посебну погодност представља закључивање полисе онлајн, чиме клијенти могу да остваре попуст од 15 одсто.

Председник Извршног одбора Компаније „Дунав осигурање“ Ивана Соковић истиче да су клијенти препознали ту бригу наградивши је поверењем. Учешће полиса са уговореним покрићем за ковид 19 у сталном је порасту, па се тако у другој половини 2020. године чак 65% осигураника определило да у полису ПЗО укључи и ово додатно покриће.

– И услуге добровољног здравственог осигурања наше компаније прилагођене су новонасталој ситуацији, те власници ових полиса имају право на први преглед, лабораторијске анализе (ККС, ЛХД, ЦРП; Д-димер…), РТГ снимак плућа, и све дијагностичке процедуре које лекар сматра потребним како би се поставила дијагноза, што подразумева и ПЦР тест.

Сáмо лечење те болести за сада није покривено полисама ЏО, али осигураник и даље има могућност да користи све друге здравствене услуге за којима се покаже потреба, а које нису у вези с коронавирусом. Притом, уколико осигураник прими вакцину против ковида 19, па евентуално наступе нежељене реакције, таква здравствена стања такође су покривена полисом добровољног здравственог осигурања наше компаније, будући да се не сматрају оболевањем од коронавируса – каже председница Извршног одбора.

Настављајући с пословним и хуманим акцијама које компанија „Дунав“ спроводи као део своје мисије, председница Извршног одбора „Дунав осигурања“ истиче да су изазови управо оно што подстиче на одговорно пословање, те ће „Дунав“, као осведочени пријатељ привреде и становништва, наставити да подржава све активности које воде опоравку и даљем напретку целокупног друштва.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)