НОВА ДОЗА "ФАЈЗЕРА" СТИЖЕ У ПОНЕДЕЉАК: Др Ђерлек објаснио да ли је Србија спремна за попуштање мера

Танјуг

04. 02. 2021. у 10:39

ДРЖАВНИ секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек изјавио је да се епидемиолошка ситуација поправља, али да је рано за попуштање мера, јер је и даље потребан опрез, те додао да ће бити довољно вакцина за све који треба да се ревакцинишу и за оне који треба да приме прву дозу цепива.

НОВА ДОЗА ФАЈЗЕРА СТИЖЕ У ПОНЕДЕЉАК: Др Ђерлек објаснио да ли је Србија спремна за попуштање мера

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Он је рекао и да ће у понедељак стићи нове количине Фајзерових вакцина и то 8.700 доза, као и да 15. фебрура стиже 40.600, а 22. фебруара 46.000 доза.

- Неће то бити увек по 40.000 доза, али "Фајзер" не прескочи ниједан понедељак да не испоручи одређене количине. Битан нам је континуитет - рекао је Ђерлек.

Он је навео и да се епидемиолошка ситуација поправља, али да је и даље потребан опрез, јер је број пацијената на болничком лечењу велики.

- Нисмо за попуштање мера. Још није епидемиолошка ситуација тако стабилна да би могли да говоримо о попуштању, јер би могли да покваримо оно што смо урадили до сада. Почела је одлично и имунизација - навео је он.

Ђерлек је рекао и да верује да Институт "Торлак" може да почне са производњом руске вакцине "Спутњик В" и да ће поново постати европски центар за вакцине.

Већ 11. фебруара у "Торлак" стиже руска делегација које ће сагледати стање на Институту.

- Наши лекари су најстручнији. Оно што нам фали су ствари у техничко-технолошком домену и ту очекујем помоћ из Русије - рекао је Ђерлек.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)