НИСТЕ ЗАШТИЋЕНИ КАД ПРИМИТЕ ПРВУ ДОЗУ: Др Стевановић апелује на грађане, открио одакле се шири зараза

Танјуг

03. 02. 2021. у 12:20

НИСТЕ ЗАШТИЋЕНИ КАД ПРИМИТЕ ПРВУ ДОЗУ: Др Стевановић апелује на грађане, открио одакле се шири зараза

Фото: Принтсцреен

ЗАВРШЕН је и данашњи састанак министра здравља Златибора Лончара са директорима и руководством ковид болница, саопштио је др Горан Стевановић, први човек Инфективне клинике, после јутрошњег састанка у Палати Србија.

Др Стевановић је на самом почетку рекао да с обзиром на то да је број новозаражених далеко мањи, из ковид система излази КБЦ Бежанијска коса.

- Не верујем да ће се број новооболелих смањивати јер један део њих има секундарне контакте са скијалиштима и зимовалиштима, пре свега најмлађи, па онда оболе њихови старији укућани који долазе са тежим клиничким сликама - рекао је др Стевановић.

- Хоћу да замолим грађане и да кажем да не могу да баце маске и забораве превентивне мере кад приме прву дозу јер имунитет се стиче тек 15 дана после примљене друге дозе, што значи да се придржавају превентивних мера - рекао је др Стевановић и додао да за све важи да треба да избегавају места са великим бројем људи.

- Кад примимо прву дозу вакцине нисмо заштићени - нагласио је др Стевановић и додао: Како се буду кретали бројеви а видећемо у наредном периоду, тако ће се даље организовати капацитети. 

- Болница КБЦ Бежанијска коса већ током јучерашњег дана почела је да дислоцира болеснике којима треба даље лечење и да отпушта оне који мофу кући, после чега следи дезинфекција... КБЦ Звездара потпуно је изашао из ковид система и од понедељка потпуно прелази на редован режим - рекао је др Стевановић.

Др Мирсад Ђерлек је после њега рекао да је забринут јер број пацијената не опада колико се очекивало па се стога треба придржавати мера - носити маске и држати дистанцу. Он је додао и да држава набавља вишемилионски вредну медицинску опрему. Ђерлек је нагласио да и да жели да се захвали на пожртвованом раду здравственим радницима који су на првој линији фронта већ годину дана и којима је сада, како је рекао, омогућено и да узму повољне кредите. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)