ОГЛАСИО СЕ НАКОН ВЕСТИ О ПОПУШТАЊУ МЕРА: Др Тиодоровић открио када ће бити укинута ограничења

Новости онлине

02. 02. 2021. у 14:10

ОГЛАСИО СЕ НАКОН ВЕСТИ О ПОПУШТАЊУ МЕРА: Др Тиодоровић открио када ће бити укинута ограничења

Фото: Танјуг/Димитрије Николић

ЕПИДЕМИОЛОГ проф. др Бранислав Тиодоровић, члан Кризног штаба каже да је против попуштања мера јер расте број првих прегледа у ковид амбулантама. Попуштање треба да се деси када дневно будемо имали троцифрен број заражених, наводи он.

– Благо расте број првих прегледа и у ковид амбулантама и у новим ковид болницама. То значи и да благо расте број људи који имају изражену клиничку слику, чим су морали да се јаве, нису асимптоматски случајеви. По дневном билансу се види још велики број позитивних у односу на број тестираних. То варира од дана до дана, али је од 16 до 25 одсто заражених од тестираних, некада чак и трећина – истиче проф. Тиодоровић.

Он наглашава да смо претходног дана имали и благи пораст броја заражених у односу на дан раније, те да није време за попуштање.

– Нисам за попуштање мера, још увек није дошло време за то. Ако будемо имали битно позитивно кретање, ако се смањи број првих прегледа, можемо о томе размишљати. Позитивних мора да буде троцифрен број у дану па да попуштамо мере – каже Тиодоровић и додаје да и вакцинација треба да иде једнако добрим темпом као до сада.

Иначе, неки медији данас су најавили да ће од Сретења кафићи радити до 22 сата, и да је Кризни штаб спреман да неке мере попусти средином фебруара. Ипак, сам Бранислав Тиодоровић је против тога.

Подсетимо, у последња 24 сата у Србији је на коронавирус тестирано 10.471 особа, од којих је позитивно 1.739 , док је, нажалост 18 особа преминуло. Према последњим подацима Министарства здравља и Института “Батут”, на респираторима је 145 пацијената.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)