ЛИЧНО СЕ ЗАЛАЖЕМ ЗА ВРАЋАЊЕ ВОЈНОГ РОКА: Стефановић- Уважићемо мишљење народа

Novosti online

01. 02. 2021. у 22:27

МИНИСТАР одбране Србије, Небојша Стефановић, огласио се путем друштвених мрежа по питању враћања војног рока.

ЛИЧНО СЕ ЗАЛАЖЕМ ЗА ВРАЋАЊЕ ВОЈНОГ РОКА: Стефановић- Уважићемо мишљење народа

Небојша Стефановић

Његову објаву преносимо у целости.

Све нервознија реакција појединих кругова у нашој земљи на помен идеје о поновном увођењу обавезног служења војног рока добија посебан замах. Сада је већ прате и разне режије и старе пропаганде.

Хистерично противљење ових кругова макар и разматрању идеје о војном року, баш као и сваком јачању Војске Србије, само ми говори да су то добре ствари за нашу земљу.

У питању су наравно исти они људи којима не смета када све друге земље у региону наоружавају и опремају своје војске, али зато организују хајку на сопствену земљу када то ради. Тако је и обавезно служење војног рока добро за једну Финску, Данску или рецимо Швајцарску, Аустрију, али је назадно и немодерно, како кажу, за Србију.

Према ставу ове самозване елите, баш као што им је Стефан Немања нико и ништа, и српски војвода Радомир Путник је неко потпуно неважан. Хтела би та „елита“ и да пошаљемо у заборав историју Војске Србије, њена херојства и традиције која нам служе на част и на понос, хтела би да не говоримо гласно да је војска и данас ослонац народу у свим тешким данима, бедем који штити ову земљу од сваког зла и чувар који гарантује миран сан и сигуран живот наших грађана. И да прихватимо њихову мантру да све што је добро, попут обавезног служења војног рока, за развијене земље, није добро за Србију.

Више од свега желели би да народ у Србији не одлучује, баш као што га они нису питали ни када су пре десетак година укидали обавезно служење војног рока. И зато толика нервоза.

Без обзира на њу, поновићу, лично се залажем за враћање обавезног војног рока. Одлуку ћемо донети на основу темељне анализе, широке јавне расправе и уважавајући мишљење народа. И та одлука биће само и искључиво у интересу Србије.
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)