ВАКЦИНАЦИЈА ТЕЧЕ ОДЛИЧНО: Настављена имунизација након паузе, велике гужве на Београдском сајму (ФОТО)

Танјуг

01. 02. 2021. у 11:49

МАСОВНА имунизација против корона вируса настављена је данас, а испред хала на Београдском сајму грађани у редовима чекају да се вакцинишу.

ВАКЦИНАЦИЈА ТЕЧЕ ОДЛИЧНО: Настављена имунизација након паузе, велике гужве на Београдском сајму (ФОТО)

Фото: Танјуг/Никола Анђић

Према речима координатора пункта у Хали 3, др Драгане Милошевић, процес вакцинације на сајму тече одлично, а углавном долазе грађани који имају заказане термине.

Милошевић је навела да су гужве велике и да најстарији суграђани, који не могу да чекају, буду примљени и без заказног термина.

- Јуче је била дезинфекција, данас настављамо истим темпом. Све иде по плану и надам се да ће бити још више пријављених - рекла је Милошевић.

др Драгана Милошевић/Фото: Танјуг/Никола Анђић

Додала је да је у Хали 3 настављена вакцинација кинеском вакцином, док се у Хали 11 вакцинишу грађани који су се определили за руску вакцину Спутњик В.

У обе хале вакцинација је почела јутрос у осам сати, а грађани се пуштају у мањим групама.

Процедура по уласку на вакцинацију (попуњавање формулара, електронска регистрација, разговор са лекаром и примање вакцине) не траје дуже од 15 минута, након чега је неопходно у чекаоници провести још толико, како би се испратиле евентуалне реакције.

Јуче су дезинфиковани сви пунктови за вакцинацију и ковид амбуланте у Београду, као и Белекспо центар у коме ће, према најавама градских челника, током ове недеље почети са радом пункт за вакцинацију.

Наредних дана ће за имунизацију бити отворен и Завод за биоциде и медицинску екологију.

У плану је отварање пункта и на левој обали Дунава, а намера је да се за то искористи Дом здравља у Борчи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)