ПРЕМИЈЕРКА ОБЈАВИЛА ДОБРЕ ВЕСТИ: Србија прва у Европи, трећа у свету, а стиже нам још вакцина

Novosti online

01. 02. 2021. у 10:39

КАДА се гледа седмодневни просек вакцинисаних на 100 људи, Србија се, према подацима сајта Оур wорлд ин дата при Оксфордском универзитету, налази на првом месту у Европи, а трећем у свету.

ПРЕМИЈЕРКА ОБЈАВИЛА ДОБРЕ ВЕСТИ: Србија прва у Европи, трећа у свету, а стиже нам још вакцина

Фото: Танјуг/Никола Анђић

Испред наше земље по броју вакцинисаних су само Израел и УАЕ, а како је најавила премијерка Ана Брнабић, почетком недеље биће потписан уговор о набавци додатних количина вакцина против корона вируса и подсетила да Србија већ има потписан уговор о набавци 6,5 милиона доза.

- Са новим, додатним количинама, за које ћемо уговор потписати у понедељак или уторак, то ће укупно бити 11 милиона вакцина - најавила је премијерка и додала да је у Србији досад вакцинисано 438.000 људи.

Брнабићева је истакла да ће бити довољно доза и за ревакцинацију, јер се приликом доласка сваког контингента вакцина једна половина одмах одваја са стране.

- Велика Британија је због огромних проблема са вирусом и великог броја заражених, одлучила да ревакцинише људе после 12 недеља, а не после три недеље, односно практично дају само једну дозу, што код нас није случај. То би било као када би у Србији свих 1.170.000 вакцина које имамо у земљи дали свима, али само по једну дозу. Имали бисмо више од милион вакцинисаних, али бисмо онда могли само да се надамо да ће нам стићи дозе за ревакцину. Ми имамо другачију стратегију, увек половину добијене испоруке одвајамо за ревакцину - истакла је Брнабићева за ТВ Пинк и додала да данас стижу одређене количине и "Фајзерове“ вакцине.

У Србији је, како је навела, лидер по проценту вакцинације Рашка, затим Куршумлија, док је Београд на 21. месту међу локалним самоуправама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)