КОН ОДРЖАО ЛЕКЦИЈУ ГОСТИМА У СТУДИЈУ: И даље носи маску на лицу, открио до када ћемо морати да пазимо

Новости онлине

31. 01. 2021. у 21:56

У ВЕЧЕРАШЊОЈ емисији Хит Твит, др Предраг Кон се као гост појавио - са маском преко лица.

КОН ОДРЖАО ЛЕКЦИЈУ ГОСТИМА У СТУДИЈУ: И даље носи маску на лицу, открио до када ћемо морати да пазимо

Фото: Принтсцреен

Иако је овај лекар раније у ТВ студијима и током говора каткад скидао маску, говорећи да постоје услови за то, сада ју је ставио и то упркос томе што је вакцинисан. Или, баш због тога.

- Носите маску још увек, ви сте вакцинисани, гости су вакцинисани и вероватно ревакцинисани. На пристојној смо удаљености. Је л' та маска заиста неопходност или то и даље шаљете поруку гледаоцима да опасност није прошла и докле је потребно слати ту поруку - упитала је водитељка.

Одговор је био кратак и јасан.

- И даље треба слати поруку, и даље треба непрекидно упозоравати да је вирус и даље са нама. Ми јесмо вакцинисани, ја за себе знам и да имам имунитет. Међутим, ношење маске у затвореном простору је нешто што је званично на снази. Ми јесмо на пристојној удаљености, јесте ово ТВ студио, али без обзира на то ја не размишљам само непосредно о нама овде присутнима него о вашим гледаоцима -  рекао је Кон.

"Докле?", упитала је водитељка, мислећи на то докле ћемо морати да живимо са маскама.

- То ће бити питање које ће се даље постављати или ће постављати питање они који су вакцинисани кад уђу у градски превоз. Ја већ сада могу да кажем да је немогуће разликовати неког да ли је вакцинисан или није, то је једна ствар, у смислу солидарности, вероватно ће то и даље бити неопходно у затвореном простору. А када ће се спустити, то зависи од циркулације вируса - казао је Кон.

Он је рекао да изграђујемо кријтеријуме и да их је већ и сам представио, тако да треба да знамо да имамо одређене критеријуме када ћемо говорити о попуштању.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)