РЕВАКЦИНАЦИЈА СТАНОВНИШТВА ПОЧИЊЕ 8. ФЕБРУАРА: Србија и даље друга у Европи по броју вакцинисаних у односу на укупан број становника!

Танјуг

31. 01. 2021. у 09:22

ПОСЛЕ две недеље, вакцинација против корона вируса данас је обустављена на један дан, како би били дезинфиковани пунктови на којима је рађена.

РЕВАКЦИНАЦИЈА СТАНОВНИШТВА ПОЧИЊЕ 8. ФЕБРУАРА: Србија и даље друга у Европи по броју вакцинисаних у односу на укупан број становника!

Фото: Град Београд

Тим поводом заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је на београдском сајму екипе Завода за биоциде које раде дезинфекцију и рекао да ће вакцинација бити настављена сутра, а да се се дезинфекција ради како би простор у којем се људи вакцинишу био потпуно безбедан.

- До сада смо у две хале Београдског сајма вакцинисали око 45.000 људи. Оне ће и даље остати у функцији, а обезбеђиваћемо и нове пунктове за вакцинацију јер, како је најавио председник Вучић, обезбеђено је нових милион вакцина, што значи да ћемо и даље вакцинацију радити овим темпом - рекао је Весић.

Он је најавио да 8. фебруара почиње ревакцинација становништва и навео да је у Београду до сада вакцинисано више од 100.000 људи.

- Ми смо друга земља у Европи по броју вакцинисаних у односу на укупан број становника - рекао је Весић и додао да су прве две недеље вакцинације прошле одлично.

Председник Скупштине града Никола Никодијевић апеловао је на Београђане да и даље буду одговорни и да посебно воде рачуна о дезинфекцији простора.

- Иако је велики број људи вакцинисан, они још нису ревакцинисани, тако да су мере опреза и даље неопходне - рекао је Никодијевић.

Дезинфекцију на Сајму ради 15 екипа Завода за биоциде, а у граду укупно ради 25 екипа.

Следецеће недеље требало би да буде отворен још један пункт за вакцинацију, а реч је о хали "Белекспо".

Тачан датум отварања тог пункта биће саопштен следеће недеље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)