ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ ОПИСАО ТЕШКУ БОРБУ У БОЛНИЦИ: "Урадили су ми рендген и били су шокирани - крв у оба плућна крила, дијафрагма пала на срце!"

Новости онлајн

30. 01. 2021. у 12:35

ПРЕДСЕДНИК Либерално демократске партије Чедомир Јовановић рекао је за "ТВ Прва" да се након изласка из болнице осећа одлично и описао како су изгледали дани у болници.

ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ ОПИСАО ТЕШКУ БОРБУ У БОЛНИЦИ: Урадили су ми рендген и били су шокирани - крв у оба плућна крила, дијафрагма пала на срце!

Фото: Принтсцреен/ТВ Прва

– Захвалан сам свим онима који су омогућили да будем отац својој деци, брат, супруг – навео је Јовановић.

Каже да се са здравственим радницима успостави толико близак однос, али да по изласку из болнице није чак ни фотографију направио, ниједно име запамтио “они су рекли да је тако најбоље”.

– Они су победили, ја сам их само пратио – додао је.

Јовановић је навео да му је 12 дана у болници у јануару прошло као један минут.

Он је рекао да је оно што му се десило у јануару последица ковида 19 који је прележао током лета.

– Урадили су ми рендген плућа и били су шокирани. Четири сантиметра крви једно плућно крило, друго плућно крило два и по сантиметра крви, дијафрагма потпуно атрофирала, пала на срце. Цео абдомен пута пет – пет пута већи желудац, танко, дебело црево… Осећао сам стални замор, малаксалост, повремене болове у доњем делу плућа. Испоставило се да се дијафрагма упалила, атрофирала, пала на срце, упала је изазвала и торакални део кичме, упала левог и десног плућног крила, крварења, упалу плућне марамице… хаос – објаснио је Јовановић.

Он је рекао да негативан тест и излазак из болнице не значе да не треба да се пази, да је веома важно да се све постепено ради и да нема физичке активности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (4)

Uros

30.01.2021. 19:37

U Cedinom objasnjenju mnogo toga nije tacno.Pre par god.imao sam jaku upalu pluca,leva strana mi ostala 20% slepljena pluc. maramica.Lezao sam 45 dana u bolnici,primio samo 93"garamicina.Dakle,Cedina bolest izgleda mnogo teza a samo 12 dana bolnice.Netacno,to mnogim ljudima je jasno.