ОВО НИКАКО НЕ СМЕТЕ ДА РАДИТЕ НАКОН ПРИМАЊА ВАКЦИНЕ: Докторка Стокић истакла да дијабетичари треба да буду на посебном опрезу

Novosti online

29. 01. 2021. у 15:49

НА ДАНАШЊОЈ конференцији за новинаре Кризног штаба докторка Едита Стокић је истакла да се након вакцинације грађани никако не смеју опуштати.

ОВО НИКАКО НЕ СМЕТЕ ДА РАДИТЕ НАКОН ПРИМАЊА ВАКЦИНЕ: Докторка Стокић истакла да дијабетичари треба да буду на посебном опрезу

Фото: Танјуг/Никола Анђић

- Иако је неко вакцинисан, не сме попустити у мерама заштите, навела је др Стокић. Док се не заврши сам циклус имунизације, нема опуштања. 

Докторка је говорила и о нежељеним реакцијама након примљене вакцине-

- Благе реакције након вакцине, бол у руци, слабост, некад и температура могу бити пратећа појава, али уколико знамо да су они делови слике, сматрам да не треба нигде да се јављамо. Треба да имамо на уму, ако је неко вакцинисан, никако не смемо да се заиграмо и престанемо да се придржавамо мера. Док год се не заврши сам циклус вакцинације, морамо бити на опрезу, до постизања пуног имунитета - нагласила је докторка.

Она је такође истакла да се прате нежељена дејства Фајзерове вакцине и осврнула се на дијабетичаре који су примили вакцину.

- Прате се нежељена дејства Фајзерове вакцине, обично су то слабост и малаксалост, кратко су трајали, знамо да се оне јављају као имунолошки одговор на вакцину. Код дијабетичара је важно да у току дан-два испрате вредност шећера у крви, да пију доста течности. Интересовање је и за болести штитасте жлезде, истичем да оне нису контраидикације за вакцинацију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)