ПОСЛЕ ВАКЦИНЕ, МОГУ И ПОСЕТЕ: Станари домова за старе ускоро ће моћи да виде најближе

Ј.Ж.С.

29. 01. 2021. у 15:23

ПОСЛЕ пуних 11 месеци станарима домова за старе дозвољене су посете родбине и пријатеља. Ово се, како је нагласила Дарија Кисић Тепавчевић, министартка за рад односи мо сана оне кориснике који су прошли комплетну процедуру вакцинације. Посете ће бити омогућене у контролисаним условима, уз поштовање свих епидемиолошких мера.

ПОСЛЕ ВАКЦИНЕ, МОГУ И ПОСЕТЕ: Станари домова за старе ускоро ће моћи да виде најближе

Фото Ј. С.

       Одлуку је донео Кризни штаб на иницијативу министарке, а на основу евидентног смањења броја оболелих у последњим недељама и након имунизације у овим установама.

Услови које је неопходно испунити да би се добила дозвола за посету су да у последњих 14 дана није било потврђених случајева Ковид 19 инфекције код корисника и запослених, да је онај коме се дозвољава посета комплетно вакцинисан, да је од последње дозе прошло најмање седам дана, као и стриктно поштовање општих превентивних мера.

Уколико је у претходном периоду у одређеној установи пријављена инфекција, услов да се омогуће посете је одјављивање епидемије, а за то је потребно да прође двоструки максимални инкубациони период од последњег пријављеног случаја, односно 28 дана.

Ограничавање посета у домовима показала се ефикасном, а министарка Кисић Тепавчевић се захвалила корисницима на показаном разумевању и стрпљењу, а запосленима на пожртвованом и преданом раду у заштити здравља наших најстаријих суграђана.     

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)