ВУЧИЋ НАЈАВИО: Велико повећање плата припадницима Војске Србије

Novosti online

28. 01. 2021. у 13:05

ВУЧИЋ НАЈАВИО: Велико повећање плата припадницима Војске Србије

Фото: Принтсцреен

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић најавио је даља улагања у Војску Србије и одбрамбени систем, као и значајно повећање примања за припаднике армије током ове године.

-Ове године следе велика повећања примања за војнике, подофицире и официре, уз 5 одсто повећања са почетка године, биће и додатних 10 одсто, укупно и до 17, 6 одсто - рекао је Вучић након састанка у дому Гарде на Топчидеру на коме су представљени резултати анализе стања функционалних и оперативних способности Војске Србије за 2020. годину.

Пренео је да су на састанку коме су прирсуствовали министар одбране Небојша Стефановић и начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић разматране и све могућности угрожености наше земље.

Вучић је рекао да се протекле године радило на повећању борбене готовости, на куповини најсавременијих наоружања и опреме, од пацинра С1 до значајних беспилотних летелица.

Најавио је да ће ове године посебна пажња бити посвећена форми електронског ратовања, па ће се, осим беспилотних летелица, радити и на набавци радарских система.

Вучић је истакао да је Војска Србије уложила велики рад и труд и на самом почетку епидемије корона вируса, када је била једна од најзначајнијих институција у прихватању наших људи из иностранства, због чега је међу њима било много заражених у првом таласу.

Он је навео да је прошле године 16 припадника војске изгубило живот, као и још троје од почетка ове године и изразио саучешће њиховим породицама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (43)