ГРАДОНАЧЕЛНИК БЕОГРАДА УГОСТИО ГРАДОНАЧЕЛНИКА БАЊАЛУКЕ: Станивуковић одушевљен Храмом и Београдом на води (ФОТО)

Novosti online

27. 01. 2021. у 20:06

ГРАДОНАЧЕЛНИК БЕОГРАДА УГОСТИО ГРАДОНАЧЕЛНИКА БАЊАЛУКЕ: Станивуковић одушевљен Храмом и Београдом на води (ФОТО)

Фото: Град Београд

ГРАДОНАЧЕЛНИК Зоран Радојичић обишао је заједно с првим човеком Бањалуке Драшком Станивуковићем Храм Светог Саве на Врачару, а потом му је у „Београдској задрузи” представио пројекат „Београд на води”.

Градоначелник Радојичић је након посете у изјави за Беоинфо нагласио да је владика Стефан два градоначелника подсетио на ток градње највећег храма у Србији, прецизирајући да је пројекат почео крајем деветнаестог века.   

– Посебно ми је било драго што је градоначелник Бањалуке одушевљен храмом, али и топлим дочеком свештенства и грађана Београда. Храм Светог Саве симболизује јединство српског народа и зато ми је било важно да га види. Делегацији Бањалуке представили смо након тога све фазе пројекта „Београда на води” и докле се тренутно стигло у реализацији.

Он је истакао жељу да сличан, мањи пројекат има у свом граду. „Београд на води” је симбол развоја главног града, тренутно је завршено око половине од планираних 1,8 милиона квадратних метара стамбеног и пословног простора – рекао је Радојичић.

Још једном смо се подсетили колико је заједништво важно за читав српски народ без обзира где живи, поручио је Радојичић.

– Само захваљујући том јединству можемо да се изборимо са овом светски компликованом ситуацијом и да као држава и народ имамо даљи прогрес – нагласио је Радојичић.

Градоначелник Београда је додао да су обишли и гроб патријарха Иринеја, указујући на велики траг који је покојни патријарх оставио и на све што је учинио за српство.  

Делегација Бањалуке, предвођена Станивуковићем, у првој је званичној посети нашем главном граду. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)