КОЛЕГЕ СЕ ОПРОСТИЛЕ ОД ПРЕДРАГА МАРИЋА: Научио нас је да поштујемо људе, њему замене нема

Новости онлине

26. 01. 2021. у 18:55

КОЛЕГЕ СЕ ОПРОСТИЛЕ ОД ПРЕДРАГА МАРИЋА: Научио нас је да поштујемо људе, њему замене нема

Фото: Принтсцреен/Јутјуб/Caruk Video

ПОВОДОМ смрти Предрага Марића, дугогодишњег начелника Сектора за ванредне ситуације МУП Србије и помоћника мнистра полиције, данас је у Сккупштини града Београда одржана комеморација на којој су се од њега опростиле колеге.

- Његова су врата била сваком отворена и доступна. Помагао је колико је могао, имао је разумевања за наша хтења, усмеравао је нашу пажњу. Научио нас је да трпимо и да будемо стрпљиви. Уживали смо у његовим метафорама и лаконски изреченим животним истинама. Научио нас је да поштујемо људе. Научио нас је да праштамо. Таквом човеку сам био заменик. Њему замене нема. Нека му је вечна слава и хвала - истакао је заменик начелника Сектора за ванредне ситуације Бобан Стевановић.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је да нема речи којом може да се опише колика празнина остаје иза Предрага Марића, човека о коме су сви који су га познавали, искрено волели, који су га поштовали и који су са њим поштовање изградили и заслужили, говорили као о честитом и храбром човеку.

- Његова способност да у најтежим тренуцима, када свако људско биће и систем престану да буду рационални и доносе исправне и мирне одлуке, он је деловао мирно, самопоуздано, сигуран да ће на крају све бити добро. Свакоме од нас, без обзира да ли смо га познавали или нисмо, да ли смо га само видели на малим екранима или смо имали прилику да будемо уз њега и са њим, уливао је самопоуздање, уверење да ћемо на крају ипак победити, зато што смо ми Србија и зато што не можемо да изгубимо борбу ма колико стихија била моћна, ужасна, велика, јер људска вредноћа, упорност, доброта на крају ипак морају да победе - рекао је министар Вулин. 

Предраг Марић преминуо је 25. јануара од последица ковида 19 у 56. години.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)