СЕЋАЊЕ НА НЕВИНЕ ЖРТВЕ: Порука престолонаследника Александра Карађорђевића поводом Међународног дана холокауста

Д. Б. М.

26. 01. 2021. у 16:24

СЕЋАЊЕ НА НЕВИНЕ ЖРТВЕ: Порука престолонаследника Александра Карађорђевића поводом Међународног дана холокауста

Краљевски двор

МЕЂУНАРОДНИ дан холокауста обележава се широм света сутра - 27. јануара. Тим поводом огласио се престолонаследник Александар Карађорђевић који је у својој поруци написао:

- На данашни дан сећамо се жртава холокауста- милиона невиних људи који су страдали током Другог светског рата; мислимо и на оне које су преживели страхоте логора, али и на све храбре људе који су ризиковали своје животе да би помогли онима који су били мета нациста. Истовремено, овај дан нас подсећа на важност поштовања права сваког појединца на живот у слободи и права сваког народа на неговање своје културе и традиције.

Карађорђевић је нагласио да је страдањe у Другом светском рату опомена је за све нас да пружимо свој допринос у борби против насиља, нетолеранције и свих облика дискриминације.
- Заједно, имамо обавезу да едукујемо младе о значају поштовања различитости и једнакости, да се супротставимо неправди и свакој врсти предрасуда и да градимо друштво у којем ће антифашистичке вредности имати посебно место - поручио је престолонаследник.
Међународни дан холокауста, одлуком Генералне скупштине уједињених нација, обележава се од 2005. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)