ДОДЕЉЕНЕ СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ: Ево ко су добитници

Љ.Б.

26. 01. 2021. у 15:49

ДОДЕЉЕНЕ СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ: Ево ко су добитници

Фото: З. Јовановић

Светосавску награду за 2020. годину за постигнуте изузетне резултате у области образовања и васпитања, унапређивање образовно-васпитне праксе и развој научних и уметничких достигнућа у области образовања и васпитања у Републици Србији добило је 29 истакнутих појединаца и институција.

То су Наташа Адамовић и Јелена Јовановић, васпитачи у Предшколској установи "Милица Ножица" из Ваљева, Основна школа "Иван Горан Ковачић" из Београда, Основна школа "Бошко Ђуричић" из Јагодинде, Основна школа "Учитељ Таса" из Ниша. Добитници су и наставници мр Весна Миленковић, наставник разредне наставе у Основној школи "17. октобар" из Јагодине, Ивана Ковачевић, наставник српског језика и књижевности у Основној школи "Др Драган Херцог" из Београда, Емилија Грубанов Мартинек, наставник разредне наставе у Основној школи "Јован Јовановић Змај" из Суботице, Катарина Радосављевић, наставник разредне наставе у ОШ "Вељко Дугошевић" из Београда.

Међу награђенима су и ученици Василије Пантелић, матурант природно-математичког смера у Четрнаестој београдској гимназији, Јована Удовић, матурант Школе за музичке таленте у Ћуприји и Јана Драговић, матурант Гимназије у Куршумлији. Награду су добили и наставници Милош Јефтић, наставник верске наставе у Техничкој школи "Миленко Веркић Неша" из Пећинцаца и Марко Пиштало, наставник историје у Петој београдској гимназији.

Награђене су и Гимназија у Ивањици и Зуботехничка школа у Београду. Када је реч о високом образоваљу, признања су добили Катарина Павловић, студент молекуларне биологије на београдском Биолошком факултету, Небојша Брезић, студент интегрисаних академских студија медицине на Медицинском факултетју Универзитета у Београду, Стефан Ж. Петровић, студент докторских студија на Правном факултету у Београду.

Награђен је и Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, Факултет ветеринарске медицине у Београду, као проф. др Мирослав Марић, ванредни професор на Математичком факултету у Београду, проф. др Владимир Јуришић, редовни професор на Факултету медицинских наука у Крагујевцу, проф. др Милован Братић декан Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу. Награду су добили и Студентски центар "Ниш" и Студентски центар "Београд", затим Телевизијски канал науке и уметности "БРАИНЗ ТВ". Награђен је и Милован Милановић, супервизор за ученичке и студентске кредите и стипендије у једној банци. Светосавском наградом овенчан је и др сци. мед. Горан Цветановић, градоначелник Лесковца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)