"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Србија прешла 300.000 вакцинисаних, невероватан одзив!

Новости онлине

26. 01. 2021. у 14:03

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Србија прешла 300.000 вакцинисаних, невероватан одзив!

Фото: Фејсбук/Горан Весић

КАКО "Новости" сазнају, Србија је управо прешла 300.000 вакцинисаних!

Подсећамо, од данас ће на свим пунктовима за вакцинацију моћи да се вакцинишу искључиво грађани који су добили позив од електронске управе са термином вакцинације.

Термин за вакцинцију грађани ће добити након пријаве на порталу еуправе или позивом контакт центра. Нема никакве потребе нити је у интересу јавног здравља да се стварају редови и гужве грађана који немају заказан термин, јер ће сви грађани добити вакцину у складу са планом приоритизације.

Оваква одлука донета је због тога што се свакога дана увећава број грађана који се нису пријавили за вакцинацију, а долазе испред пунктова или здравствених установа како би се вакцинисали.

Грађани се моле да поштују процедуре пријаве и саме вакцинације,  јер је то најбољи начин да своју вакцину добију сви, по утврђеним приоритетима.  Због тога Влада Србије још једном позива све грађане да долазе на вакцинацију исккључиво у термину када им је она и заказана. 

Исказивање интересовања за вакцинацију, након чега ћете у блиској будућности добити време и место вакцинације, траје неколико минута и веома је једноставно. Сви грађани то могу учинити на адреси www.имунизација.еуправа.гов.рс . Уколико особа заинтересована за вакцинацију не поседује рачунар, може се пријавити и телефонски, путем контакт центра на број телефона 0800 222 334, свакога дана од осам до 20 часова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Dragan

26.01.2021. 18:11

Svaka cast Srbijo. Ako je vakcina jedna od najvecih tekovina civilizacije, a jeste, onda je po logici stvari to i najbolji pokazatelj gde na toj civilizacijkoj lestvici stoji srpski narod i Srbija. Medju najboljima smo.