ДА ЛИ ЈЕ НОВИ СОЈ КОРОНЕ СМРТОНОСНИЈИ: Др Кочовић открио детаље, ево која земља је у "црној зони"

Novosti online

26. 01. 2021. у 11:36

Професор Петар Кочовић који преко математичког модела већ месецима уназад прати развој вируса корона у Србији причао је данас о новом соју вируса који се појавио у Србији.

ДА ЛИ ЈЕ НОВИ СОЈ КОРОНЕ СМРТОНОСНИЈИ: Др Кочовић открио детаље, ево која земља је у црној зони

Фото: Јутјуб/Принтскрин

Иако је број новозаражених особа у Србији мањи у односу на претходни период, грађани се и даље позивају на опрез како би победили епидемију.

- На дневном нивоу преко 90 одсто новозаражених стиже из Европе и са америчког континента. Сви остали су испод 10 одсто - причао је Кочовић у јутарњем програму ТВ Пинк.

Земља која није водила рачуна о ширењу епидемије је Турска, па је тако од 30.000 новозаражених на дневном нивоу, број скочио на чак невероватних 830.000 нових случајева. Кочовић истиче да у се у црној зони поред Турске, налази и Португалија.

- Турска је јуче пријавила невероватниох 830.000 новозаражених вирусом корона, а иначе је имала по 30.000 нових случаја дневно. Није то нови сој, него нису одрадили све како треба - открио је професор.

Он је причао и о земљама које окружују Србији и истакао да су резултати придржавања мера и сузбијања коронавируса, сјајни али и се Словенија и Црна Гора још увек муче да спусте број заражених.

- Нови сој у Србији има један, двоје заражених, а видећемо како ће се ситуација одвијати. Кажу да је 40 одсто смртоноснији и заразнији од постојећег, а видећемо да ли су ти проценти баш такви. У Србији су откривени неки вируси који су мутирали у току лета, када су Срби долазили из иностранства. Тај нови сој је за Европу најсмртоносији - открио је Кочовић.

(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)