ДР ПЕЛЕМИШ О НОВОМ СОЈУ КОРОНЕ: "Ништа се не мења, мере су и даље исте"

Novosti online

26. 01. 2021. у 11:32

ДР ПЕЛЕМИШ О НОВОМ СОЈУ КОРОНЕ: Ништа се не мења, мере су и даље исте

Др Мијомир Пелемиш / Фото Танјуг

ЧЛАН Кризног штаба за борбу против вируса корона инфектолог Мијомир Пелемиш изјавио је данас, после састанка министра здравља са директорима ковид болница, да нема потребе да се ствара паника око новог соја вируса.

- Ово не значи ништа, да ли ће бити британски, јужноафрички, то није значајно јер наука ништа није доказала сем бржег ширења вируса. Ништа се не мења, мере су и даље исте. Строге мере превенције које се морају спроводити и једини начин да зауставимо пандемију је вакцина. Решење постоји, мере и што више људи да прими вакцину. Ништа се не мења ни у терапији, све остаје исто - био је јасан др Пелемиш. 

Директор Инфективне клинике Горан Стевановић рекао је да је епидемиолошка ситуација мирнија што даје могућност да се размишља о смањивању капацитета ковид болница.

- Радиће се на томе да КБЦ Звездара зађе из ковид система. То не може да буде за неколико дана, потребно је време, има велики број болесника, али је добра вест да смо кренули у том правцу - рекао је др Стевановић.

Он је додао и да данас креће обука колега из болница, како би и у тим установама могле да се формирају вакциналне екипе и на тај начин растерете колеге из института и домова здравља.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)