ОКО ВАКЦИНЕ НЕМА ДИЛЕМЕ: Доктор Стевановић - "Примите прву која вам је доступна"

Novosti online

26. 01. 2021. у 08:41

ОКО ВАКЦИНЕ НЕМА ДИЛЕМЕ: Доктор Стевановић - Примите прву која вам је доступна

Фото: Принтсцреен/Јутјуб

НАЧЕЛНИК Клинике за реанимацију и анестезиологију КБЦ "Др Драгиша Мишовић" Предраг Стевановић истакао је да око вакцина против вируса корона нема дилему и додао да је принципијелно задовољан одзивом грађана.

Наводећи да је једино светло на крају тунела вакцина када је у питању борба са вирусом корона, др Стевановић је у понедељак за Први програм Радио Београда рекао да се нада да ће се тренд досадашњег одзива грађана за вакцинацију наставити и повећавати.

- Постоје наводне дилеме о томе да ли примити вакцину, коју вакцину примити… Морам да вам кажем да за нас који радимо у црвеној зони такве дилеме не постоје. Вакцину треба обавезно примити и на свако питање мојих пријатеља о томе коју вакцину да приме ја одговарам - ону прву која ти је доступна - рекао је др Стевановић.

Додао је да су све доступне вакцине испитане у тој мери да знамо да оне неће учинити ништа лоше.

- Нуспојаве постоје за практично све лекове и нико од нас се не пита када користи на пример лекове за притисак да ли ће се нешто лоше десити. Увек може да се деси, уношењем било чега у организам, али проценат је толико мали да се сматра прихватљивим - наводи.

Сматра да су за ширење дилема и мишљења најодговорније друштвене мреже и наводи да као лекар то не може да разуме јер су вакцине цивилизацијска тековина.

- Свима који су у дилеми око тога да ли треба да приме вакцину понудио бих да дођу као добровољци код нас у црвену зону. Обући ћемо их и заштити и видеће како изгледају оболели од ковида. После тога неће више имати никакву дилему - каже др Стевановић.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)