СРБИЈА СЕ ПОНОВО ЗАБЕЛЕЛА: РХМЗ је за уторак издао ново упозорење

Novosti online

25. 01. 2021. у 22:52

СРБИЈА СЕ ПОНОВО ЗАБЕЛЕЛА: РХМЗ је за уторак издао ново упозорење

Фото: Принтскрин

КАКО су нам метеоролози и најавили, након топлог викенда, понедељак нам је донео нагло захлађење, али и снег.

Иако смо данас у већем делу Србије имали краће сунчане интервале, с првим мраком кренула је прво лагана кишица која се, како вече одмиче, полако претвара у снег.

Неколико центиметара мокрог снега пало је вечерас у Ужицу, док су се брда око града забелела још у касним поподневним сатима. Температура је три степена у плусу па се снег не задржава на улицама.

Јутра у минусу

Метеоролози најављују да ће у планинским пределима доћи до повећања, а у току ноћи ка уторку и до стварања снежног покривача и у нижим пределима. Тако да нас до сутра ујутру очекује бар десетак центиметара снега у нижим пределима.

Сутра нас очекује у централним и јужним деловима претежно облачно време, местимично са слабим снегом који ће узроковати мање повећање висине снежног покривача у већем делу Србије, док ће у Војводини бити претежно суво.

Минимална температура биће од -2 на северу до 1 степен Целзијуса на југу и у Неготину, а максимална од 1 до 4 степена, колико ће бити у Неготину.

Сличне температуре ће се задржати и наредних дана током недеље уз слаб јутарњи мраз и могућ снег, док ће за викенд поново доћи до побољшања времена, те ће температуре бити у мањем порасту.

Такође, Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) издао је хидролошко упозорење о повећању водостоја на рекама поготово на Јужној Морави где ће ниво воде потенциално прећи ниво редовних одбрана од поплава.

- Током 26. јануара на Лиму, Ибру, доњим токовима Топлице и Јужне Мораве са притокама, као и на Белом и Црном Тимоку водостаји ће достићи и незнатно превазићи границе редовне одбране од поплава, а код Мојсиња на Јужној Морави и границу ванредне одбране од поплава - стоји а сајту РХМЗ.

До четвртка претежно облачно и хладно, у уторак и среду понегде са слабим снегом, у ноћи између четвртка и петка киша. Од петка топлије, повремена наоблачења с кишом, у вишим планинама са снегом.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)