РЕШИТИ СТАТУС ВЕРОУЧИТЕЉА: Унија синдиката просветних радника апелује на министра Ружића

Љ. Б.

25. 01. 2021. у 17:17

РЕШИТИ СТАТУС ВЕРОУЧИТЕЉА: Унија синдиката просветних радника апелује на министра Ружића

фото: ОШ "Ђура Јакшић" Српска Црња

Читавих 20 година вероучитечљи у школама раде на одређено време, упркос томе што је школске 2003/2004. године, предмет постао обавезан изборни. Још од давне школске 2001/2002. године када је најпре као факултативни, враћен предмет верска настава ми вероучитеље малтретирамо.

Апелујемо на министра Бранка Ружића да се сада, када је укинута забрана запошљавања, што је према речима претходног министра био услов, покрене процес примања вероучитеља на неодређено време!

Ово се наводи у саопштењу Синдиката просветних радника које су они послали министру поводом Светог Саве, школске славе.

Синдикати подсећају да је претходни министар обећао да ће вероучитељима бити решен радно-правни статус чим се укине забрана запошљавања у јавном сектору и наглашавају да је сада, када је забрана укинута време да се вероучитељима реши статус, како би могли да збрину своје породице, подигну кредите И живе колико толико заштићени од свакојаких уцена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Vesna

25.01.2021. 19:24

Sta ce nam uopste Veronauka u skolama? Drugi imaju Gradjansko. Uvek sam se pitala~ Zar ne bi trebalo da SVA decu budu VASPITANA? Vaspitavanje bi trebalo da obavljaju svi ucitelji i nastavnici. Cerke moje prijateljice su isle na Veronauku u Crkvu i nisu zelele da idu i u skoli. Zar Crkva nije odvojena od drzave i da li treba da placamo i svestenike i veroucitelje umesto da deca imaju cas vise iz maternjeg , ili zdravstvenog obrazovanja? VERA JE PRIVATNA stvar, koju je Draskovic uvukao u skolu u dosluhu sa svestenicima.