СВЕ ЈЕ ОДЛИЧНО ОРГАНИЗОВАНО Пуриша Ђорђевић и Љубиша Ристић после вакцинације - Треба што више људи да прими цепиво

Танјуг

24. 01. 2021. у 13:53

СВЕ ЈЕ ОДЛИЧНО ОРГАНИЗОВАНО Пуриша Ђорђевић и Љубиша Ристић после вакцинације -  Треба што више људи да прими цепиво

Фото: В.Данилов

НА пункту за вакцинацију на Београдском сајму и данас влада велико интересовање грађана за вакцину против вируса корона, а они који су и више од сат времена чекали да би дошли на ред истичу да је организација одлична.

Грађани који су разговарали са екипом Танјуга, осим организације, хвале и то што је омогућено да се велики број грађана тако брзо вакцинише и препоручују свима да се одазову позиву на имунизацију за шта сматрају да је једини озбиљан лек за вирус корона и оно што ће све вратити у живот пре пандемије.

Са екипом Танјуга, након вакцинације на Сајму, разговарали су и позоришни редитељ Љубиша Ристић, рођен 1947. године, као и филмски режисер и сценариста Пуриша Ђорђевић, који је рођен 1924. године.

Ристић сматра да би било одлично када би сви схватили да је вакцина једина озбиљна брана против овог вируса.

- То што се сви чувамо није довољно, ипак само вакцина може да нас сачува као и против дечије парализе, великих богиња, малих богиња... тако да сва ова пропаганда да се људи уплаше и не вакцинишу, није паметна и то треба да престане. Треба што више људи да се вакцинише и да изађемо из ове кризе у којој смо скоро целу годину -  сматра Ристић.

Додаје да се вакцинисао, а да није ни приметио, као и да ће сви глумци из његовог позоришта, који су старији, доћи да приме вакцину.

Пуриша Ђорђевић сматра да је најважније носити маску, а поред тога се вакцинисати.

Како наводи, за својих 96 година до сада се вакцинисао можда и 50 пута, а овога пута "серум који је примио био је тако елегантно убоден у његову руку да ништа није осетио".

- Постоје разне врсте вакцина, једна од њих је најважнија - како сте живели, а ако је у овом тренутку потребно да се због ове болести вакцинишемо, ја сам се одредио за вакцину из Кине и надам се да ћу бити дуговечан као што је и Кинеска Република -  навео је Ðорђевић.

Београђанин с којим смо разговарали након што је примио вакцину каже да се осећа добро и саветује све да се вакцинишу.

Иако је велика гужва, не чека се предуго јер је, како каже, све одлично организовано.

Његов суграђанин који још чека у реду на свој ред за вакцинацију рекао је да се у реду налази већ пола сата и да је задивљен како се све брзо креће.

"Све је добро организовано, има и чајева. Надам се да ће нас вакцина заштитити, није ми важно која је вакцина, која има, ту ћу и добити", рекао је и додао да би највише волео да прими руску вакцину, али ни против кинеске нема ништа против.

Након два сата чекања у реду, Београђанин који процењује да ће за 15 минута стићи на вакцинацију, каже да се пријавио пре осам дана, а да је данас дошао без позива јер жели да се што пре заштити.

- Имам пуно поверења у вакцину и надам се свему најбољем, надам се да ћу ускоро моћи да дођем својима ближњима, унуцима, да могу са њима да се дружим безбедно - додаје.

Београђанка која у тренутку разговора са екипом Танјуга чека у реду више од сат времена, истиче да је задовољна и поносна на државу Србију.

- Део моје фамилије живи у Француској, тамо су велике муке. Код нас је све одлично и задовољна сам. Верујем у вакцину и мислим да је непотребно да у 21. веку говоримо уопште о дејству вакцине -  наглашава.

Њен суграђанин који се са вирусом корона изборио у новембру када је стекао и антитела, заузео је у реду место за свог сина и супругу, а свима препоручује да се вакцинишу јер сматра да је то једини лек против, како каже, ове немани.

- Самим тим што доводим сина говори вам колико верујем у вакцину. И ја бих се вакцинисао, али сада нећу да заузимам место људима који немају антитела. Прво они требада се вакцинишу, а након њих ћу и ја - казао је.

Ђорде Ћирић из Београда након што је примио вакцину каже да је пријатно изненађен организацијом и захваљује се на томе.

- Са задовољством сам дошао, завршио посао, примио сам кинеску вакцину, организација је изванредна, не може бити боља. Ред за чекање постоји, али су мени као старијем човеку изашли у сусрет и пропустили ме -  казао је Ћирић.

Додаје да није бирао коју вакцину ће примити, односно да верује да су све три добре чим их је одобрила национална Агенција, те да је тако када су долазили из кућне неге код њега да га питају коју вакцину жели казао да може да буде и "албанска" ако је одобрена код нас, примиће је.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)