СРБИЈА ДОБИЛА КИНЕСКУ ВАКЦИНУ ПО ПОСЕБНОЈ ЦЕНИ: Вучић писао Си Ђинпингу у октобру - "Хиљаде живота смо спасили"

Novosti online

24. 01. 2021. у 11:12

СРБИЈА ДОБИЛА КИНЕСКУ ВАКЦИНУ ПО ПОСЕБНОЈ ЦЕНИ: Вучић писао Си Ђинпингу у октобру - Хиљаде живота смо спасили

Фото: ТВ Прва/Притнскрив

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић каже да је забринут због набавке вакцина против вируса корона јер је то "ужасан посао".

- Данас и јуче, синоћ и прексиноћ имали смо бесане ноћи, обавио сам неколико важних разговора са светским лидерима, нашим пријатељима, покушавајући да набавим још вакцина, што је данас теже него набавити нуклеарно оружје.

- Рекао сам да очекујем да ту буде много проблема, али Србија ће се нешто боље снаћи. У Црној Гори, Северној Македонији, БиХ, Приштини немају вакцине - наводи Вучић.

- Очекујемо да данас буде вакцинисано 50.000 људи. У свету смо девети, али мислим да можемо да будемо пети или шести у наредна два или три дана. Имали смо мудро вођену политику.

Како наводи, редови су велики јер људи желе да се вакцинишу.

- Србија се изуузетно одговорно понашала, имали смо мудро вођену политику вакцине и здравства. Хиљаде живота смо спасили - наводи Вучић.

Говоривши о кинеској вакцини, каже да је Србија, због добрих односа са Кином, добила прилику да је набави по посебној цени.

- Писао сам председнику Сију још у октобру, и био је толико љубазан да је цена драматично спуштена - навео је председник Вучић.

- До сада смо обезбедили 1.150.000 вакцина, ниједну из Ковакс програма. Ми сад морамо да развијамо своју инфраструктуру, покушаћемо да направимо фабрику за производњу вакцине - најавио је председник Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (38)

Marko

24.01.2021. 11:26

Mnogo puta do sada se pokazalo da su Kinezi nasi najiskreniji prijatelji, nikada necu zaboraviti njihovu nesebicnu pomoc, kako u opremi tako i u radnoj snazi, na pocetku pandemije. Zaista su nam se mnogo nasli i to uvek moramo ceniti.