НЕДЕЉА ПРОЂЕ... Војкан Борисављевић: Наш живот као Одисеја

Иван Ловрић

24. 01. 2021. у 11:20

НЕДЕЉА ПРОЂЕ... Војкан Борисављевић: Наш живот као Одисеја

Фото В. Данилов

МНОГЕ године прођоше, а његова песма "Одисеја" и даље је актуелна. Поготово сада, као метафора свега кроз шта пролазимо због опаког вируса који је оковао целу планету.

О том трновитом путу, и о наставку евентуалне сарадње са певачем "Одисеје", Леом Мартином, разговарали смо са Војканом Борисављевићем, нашим прослављеним композитором. За почетак, неизбежно питање о томе како се сналази у овом (не)времену.

- Имам здравствене проблеме, са кичмом и ногама, тако да сам неке послове морао да одбијем, а неке сам делимично и урадио. На срећу, није била у питању корона.

Лео Мартин каже да га стално наговарате да поново радите заједно.

- У последњих двадесетак година неколико пута смо радили евергрин концерте на којима је он певао своје старе песме. А има их много. Имамо разне планове за време када корона прође и сви оздравимо. Није искључено да направимо још таквих концерата. Он би био домаћин, а глумци и певачи би певали његове песме. Такви концерти се раде широм света.

Да ли ово време може да буде инспирација за неку нову "Одисеју"?

- Тешко да се може поново направити "Одисеја". Када је неко покушавао да направи нешто што личи на неки стари хит, то никада није успевало. Имао сам идеје за неке песме, не за копију "Одисеје", већ нешто што би певала Нада Павловић. Што се тиче Леа, ако ми нешто легне, ето мене и њега.

Које бисте песме препоручили нашим људима?

- Неке оптимистичне и оне са љубавним садржајем, које буде емоције, као што су "Душо моја" Кемала Монтена или "Модерато кантабиле" Арсена Дедића. Ту су и Оливер Драгојевић и песме Леа Мартина, наравно.

Одавно сте рекли да је ваша најбоља песма "Љубав је само реч"...

- Мислим да је то моја најквалитетнија песма. Здравко Чолић је пева већ 40 година, а публика је много воли.

Када све ово прође, а мораће, који су вам даљи планови?

- Писање музике за серију "Краљ Александар" Здравка Шотре морао сам због здравствених проблема да препустим другом колеги. Али успео сам да урадим музику за један део серије "Бележница" Ратка Дмитровића. Прискочио је и Урош Марковић. Мислим да ће то бити веома занимљив пројекат.

Синиша Павић припрема наставак серије "Јунаци нашег доба".

- Снимаће се на јесен, тако да се надам да ћу и за њу написати музику. Прва сезона била је веома гледана.

Када очекујете да ћете отићи у Липовицу, где имате викендицу?

- Једва чекам да одем тамо. То је на падинама Космаја и идеално је место за уживање. Кажу да тамо људи живе више од сто година. Не треба очајавати, ваља се надати.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)