БАХАНАЛИЈЕ САЛОНСКЕ ЛЕВИЦЕ: Потресно сведочење Камиј Кушнер, кћерке Бернара Кушнера - детаљни описи развратног понашања

Горан Чворовић дописник из Париза

24. 01. 2021. у 20:00

БАХАНАЛИЈЕ САЛОНСКЕ ЛЕВИЦЕ: Потресно сведочење Камиј Кушнер, кћерке Бернара Кушнера - детаљни описи развратног понашања

Фото ЕПА

РАСКАЛАШАН живот, баханалије салонске левице на дугим летовањима у вили на Азурној обали, хедонизам без граница маоистичких первертита, коцкање, израбљивање послуге, завођења у гомили међу децом и одраслима, фотографисања голих тела, изложени актови на зидовима, опијања без краја и почетка.

То је само делић атмосфере у којој су осамдесетих живела деца "хуманитарног спасиоца" и "лекара без граница" Бернара Кушнера. Описе је дала његова кћерка Камиј (45) у својој књизи "Фамилија гранде" где, између осталог, открива и да је њен очух, Оливије Дијамел (70) силовао њеног брата близанца, годинама га приморавајући на орални секс. Колективни боравци Кушнерове деце са његовом бившом супругом Евлин Пизије међу радничком буржоазијом у Санарију код Тулона, обиловали су претеривањима.

- Тек сам била напунила 15 година, а већ сам пушила пред родитељима. У Санарију, ништа није било забрањено. Мајка ми је куповала паклице цигарета, коментаришући да је отац могао да ми их плати - пише Кушнерова кћерка.

У то време, деца би излазила у ноћни провод у 11 сати увече. Била би "замољена да се удаље" и одлазила би у дискотеке у Сен Тропеу, опијала се, враћала кући у четири или пет ујутро, повраћала кроз прозор кола, будила се за ручак...

Фото Танјуг

Загледајући је како одраста, и како јој се развија тело, очух је уз осмех давао коментаре, али је и на своју приказану голотињу поред базена поручивао да се "са малом шаргарепом прави најбољи гулаш!"

- Водила сам љубав са 12 година. Љубав је слобода. А ти, шта ти чекаш? - питала би је мајка, а преноси и такве детаље да мајка никада није носила гаћице.

Већ са седам или осам година, гледајући парове на летовању у њиховој кући како се љубе, мајка јој је нудила да јој на делу покаже како се то ради, а посебно је дегутантан опис када се њен очух игра са својим псом, са којим се љубио у уста!

За то време, Бернар Кушнер је водио свој живот.

- Нисам знала како је, никада га нисам виђала. Његов нови возач би ми послао малу поруку између два путовања, телохранитељ би додао још понешто - писала је о тренуцима када је имала 13 година.

Камиј Кушнер , Фото архива

И поентира, мајчином изјавом:

- Евлин ми је понављала: Твој отац је херој јужних мора. Немаш избора. Мораш да разумеш. Лекар, одабрао је да спасава другу децу. Не своју.

Имала је шест година када су јој се родитељи развели. Изливе беса свог оца добро је запамтила, и од њих "још стрепи". За то је био довољан и најмањи разлог, када би се, као деца, гласно смејали или одбијали да једу понуђено.

- Бернар је вриштао. Терорисао нас је, пребацивао на нас несрећу света. Можда није умео да контролише свој бес - пише његова кћерка Камиј, додајући да би његово викање чула и кроз слушалицу, док би мајка децу поређала укруг око телефона, да би је, тако, слушањем, заштитили.

Камиј Кушнер пише да су деца развод доживела уз закључак да је "живот далеко од Бернара, извесно, весео", док је њена мајка то сматрала повратком слободе, уз поруку да ће бити срећна без њега, да јој је "доста хероја" и да је њен отац "у свакој луци имао по жену," додавши да му није остала дужна и да је и она имала "пуно љубавника".

Посебне трауме су наступале када би их мајка слала код оца. Њен брат близанац би се толико опирао вичући, да је покидао гласне жице!

МИЛОВАЊЕ СА ФИДЕЛОМ

КЊИГА садржи и епизоду из средине шездесетих, када је њена мајка боравила на Куби, заједно с групом младих француских левичара и Кушнером, док још нису били у браку. Док је мазио по руци, слушали су Фидела Кастра.

- Одјекује Кастров глас. Човек је елоквентан, занимљив и причљив. Његов поглед се, у неколико наврата, зауставља на очима моје мајке. Смеши јој се. А увече, док се група налази у спаваоници, шаљу аутомобил. Моја мајка ми препричава:

"Морам да се придружим Кастру. Наређење Кубе. По мене су дошли. Још боље: Кастро је у колима."

Одводи је и, такође, милује по руци.

Прича о њеном брату близанцу, кога је годинама силовао њихов очух, иначе познати француски политиколог, Оливије Дијамел, посебно је потресна. Брат јој се, када је имала 14 година, поверио, али она је чувала тајну, што јој је, како су пролазиле године, све теже падало. Ова драма чини окосницу књиге, због које је дошло до потреса у фамилији, али је њена мајка, на крају, када се после више деценија то открило, одлучила да настави да живи са човеком који је извршио инцест. Када је то сазнао, пре десетак година, Бернар Кушнер је поручио да ће Дијамелу "разбити њушку", али то није урадио, на наговор своје кћерке, да би се избегао скандал.

Свог оца Бернара, Камиј данас описује као "лепог заводника", ауторитативног човека који зна све песме напамет, али "нема никакво памћење". Тако описује невероватну сцену у којој је своју унуку, а њену кћеру Лили, када је имала две године, назвао - Жилијет!

- Мој отац, на свој начин покушава да прихвати да буде деда - описала је ову епизоду.

За њу је њен отац херој, као што је то случај с децом у највећем броју случајева:

- Претворила сам његову вриску у мог савезника, и мимо његовог насиља, прихватам да ме, упркос свему, воли више од свега.

О свом оцу је написала и да мора да буде на правом месту у правом тренутку, "укључујући и под рефлекторима", јер се "нико не спасава без камера и говора". Када му је прва супруга умирала 2017. године, њена деца су информације из болнице добијала од медицинских сестара, нису могла да дођу до лекара, па су позвали оца, доктора, да то уради.

- Бернар путује у Мадрид. Позваће, обећао је... Није било позива - пише Камиј Кушнер.

Књигу, иначе, почиње описом смрти мајке у болници на југу Француске, која је од рака умрла за свега три седмице. Из књиге се, иначе сазнаје да су самоубиство извршили и отац, и мајка, и сестра њене мајке Евлин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)