ЗА ОВО СМО СЕ СВИ БОРИЛИ! Оливерова мама поделила сјајне вести - Могао је да дише самостално чак 20 минута (ФОТО)

Novosti online

22. 01. 2021. у 23:29

ЗА ОВО СМО СЕ СВИ БОРИЛИ! Оливерова мама поделила сјајне вести - Могао је да дише самостално чак 20 минута (ФОТО)

Фото: Принтскрин

У ПРВОМ кругу је Оливер могао да дише самостално 8 минута, а у другом чак 20! Оптимисти смо", речи су мајке Оливера Пал Гајодиа, једногодишњег дечака из Бајмока, који је учинио да се људи из целе Србије, Мађарске, Босне и Херцеговине, и многих других земаља уједине и покажу колико су племенити, и за кога је прикупљен новац за најскупљи лек на свету.

Његова мајка Тимеа, је у емотивном и охрабрујућем посту на Твитеру обавестила јавност да је почело Оливерово одвикавање од респиратора.

- Другари, почело је Оливерово одвикавање од респиратора. Лекари нас овде охрабрују. У првом кругу је Оливер могао да дише самостално 8 минута, а у другом чак 20! Оптимисти смо. Оливер вежба самостално дисање! Хвала што сте и даље уз њега - поручила је Оливерова мајка Тимеа.

Новац за најскупљи лек на свету, који је био неопходан малом Оливеру прикупљен је 2. јануара ове године, а од 18. јануара се налази на лечењу у Будимпшети.

Акција сакупљања новца вођена је на интернету, затим уз помоћ хуманитарних базара, слањем СМС порука, разних игара и на све друге начине који су допринели да новац буде сакупљен.

Грађани Србије су преко фондације "Буди хуман" послали готово 500.000 СМС порука за лечење Оливера Пал Гајодија.

(Блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)