ЗА ДОКТОРАНТЕ 200 СТИПЕНДИЈА: Јавни позива Министарства просвете

Љ.Б.

22. 01. 2021. у 12:25

ЗА ДОКТОРАНТЕ 200 СТИПЕНДИЈА: Јавни позива Министарства просвете

Фото Влада РС

МИНИСТАРСТВО просвете, науке и технолошког развоја расписало је Јавни позив за доделу стипендија студентима докторских академских студија на високошколским установама.

Студенти се могу пријавити до 19. фебруара.

Министарство ће доделити, по овом Јавном позиву, укупно до 200 стипендија за различите научне области, а добитници стипендија биће укључени у рад акредитованих научноистраживачких организација.


Министарство је упутило и јавни позив студентима мастер и докторских академских студија и истраживачима да се пријаве за стипендије и за финансијску подршку коју Министарство пружа у оквиру пет програма. За реализацију подршке у оквиру ових пет програма Министарство је у буџету обезбедило 817.939.400,00 динара.

У оквиру ових програма Министарство ће финансијски подржати 17 различитих активности студената, докторанада и истраживача међу којима су стипендирање студената докторских и мастер академских студија, младих истраживача, суфинансирање учешћа на научним скуповима, студијских боравака у иностранству, трошкове пријаве и одбране докторских дисертација истраживача и стипендиста Министарства, постдокторског усавршавања истраживача. Министарство ће издвојити средства и за набавку научне и стручне литературе из иностранства, издавање научних часописа и монографија, одржавање научних скупова и суфинансирање колективних чланарина у међународним научним удружењима и организацијама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)