И КИНЕЗИ ИЗВЕСТИЛИ ЗА ТУЖБУ ПРОТИВ НАТО: Адвокат Алексић - загадили су воду, храну, живот! (ВИДЕО)

Novosti online

21. 01. 2021. у 21:17

И КИНЕЗИ ИЗВЕСТИЛИ ЗА ТУЖБУ ПРОТИВ НАТО: Адвокат Алексић - загадили су воду, храну, живот! (ВИДЕО)

Фото: Притнскрин

ВИШЕМ суду у Београду предата прва појединачна приватна тужба против НАТО са захтевом за одштету због оболевања услед бомбардовања осиромашеним уранијумом.

То је био повод и да кинеска ЦЦТВ направи прилог, у коме су саговорници били нишки адвокат Срђан Алексић и директорка Института за онкологију и радиологију Сбије, проф. др Даница Грујичић.

Тужбу против Алијансе је поднео нишки адвокат Срђан Алексић у име активног официра Војске Србије, који је оболео од тешког облика канцера, а током бомбардовања 1999. године боравио је у области садашње Копнене зоне безбедности на југу Србије, која је готово свакодневно гађана НАТО муницијом са осиромашеним уранијумом.

- Сматрамо да су чланице НАТО пакта одговорне за накнаду штете српским грађанима због еколошке катастрофе. Ми смо се овде фокусирали на еколошку катастрофу. Загадили су живот, воду и храну на југу Србије. Причамо о местима за која су признали да су их бомбардовали осиромашеним уранијумом. Грађани који живе у тим местима имају једнако право, као грађани Италије, да им се надокнади штета - рекао је адвокат Алексић.

Алексић заступа оштећене, а наредних дана ће предати такве тужбе против Северноатлантске алијансе и судовима у Новом Саду, Крагујевцу, Нишу и Врању. Он каже да је заступник свих оболелих грађана, и Срба и Албанаца, јер осиромашени уранијум не бира националност, већ једнако угрожава све. Тужбе против НАТО подносе припадници војске и полиције који су током рата боравили на просторима које је НАТО загадио радиоактивношћу, али и цивили који су на њима наставили да живе и од осиромашеног уранијума страдају и данас.

ЛИНК

СНИМАК прилога можете да погледате КЛИКОМ ОВДЕ

Саговорница је била и професор Даница Грујичић.

- Бомбародавње осиромашеним уранијумом је окидач који је довео до тако великог броја не само малигних болести, него и аутоимуних болести, а стерилитет код мушкараца у Србији је скочио сто посто - рекла је између осталог диреторка Института за онкологију и радиологију Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

vladimir

21.01.2021. 22:01

Setite se onih DEVETNAEST praznih stolica, kojima je POSLEDNJI srpski predsednik imao nameru da sudi u "odsustvu", što je i PRAVNO izvodlljivo, a onda su KVINSLINZI petooktobarskog PUČA , kada su "oteli" vlast - ismejali sve to! Gospodo, vi "baštinite" Miloševićeve TEKOVINE i promovišete sebe, a to je blago rečeno nepošteno! Milošević je UKINUO Ustav iz 1974. godine /Vojvodina bi bila danas država/, obezbedio u Dejtonu Republiku srpsku, okončao POBEDOM Rezoluciju SB 1244, kojom se BEZ SAGLASNOSTI Srbije NIKADA neće ostvariti "republika Kosovo"! Upamtite, bez naše saglasnosti - NIKADA! To što je "trenutno" okupirana, pa bili smo "okupirani" od Turaka 500 godina, pa danas ipak imamo državu! Bili smo isterani iz Srbije 1915. pa smo se pobednički vratili .... hoćete još?

zoran

22.01.2021. 00:33

Ova stoka iz NATO alijanse je napravila više zla nego što su "Sile osovine" učinile u II svetskom ratu. Genocid je, u tom ratu, bio po logorima smrti i bio je najveći do tada u istoriji čovečanstva i po broju žrtava i po brutalnostima. Amerika, kao vodeća članica Nato pakta, počinila je veće zločine po celom svetu i sa mnogo više žrtava. Genocid koji oni sprovode po svetu, a posebno oružjem sa osiromašenim uranijumom, je novi vid uništavanja čitavih naroda i njihoog potomstva. Nisu nas ubili, ali "Milosrdni andjeo" nas je ozračio, zagadio nam, životnu okolinu (vodu, zemljište...). Ogroman broj mladih ljudi ne može da ima decu. Dakle, kroz dugi niz decenija i vekova (ako nas bude bilo do tada), uranijum će delovati destruktivno na sve nas. Umiraćemo bez potomstva, a umiraće nam još nerodjena deca. Teši me samo činjenica da je i Hitlerova Nemačka bila vojno najjača u svetu, ali je pobedjena i slomljena. tako će biti i sa Amerikom. Samo, što su sada druga vremena i bojim se da taj brod, kada bude počeo da tone, ne povuče za sobom celu ovu civilizaciju.