УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМАК ИЗ БЕОГРАДСКОГ ВРТИЋА: Васпитачица "дрмуса" и шамара децу - Град послао хитну инспекцију (ВИДЕО)

Новости онлајн

21. 01. 2021. у 10:28

УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМАК ИЗ БЕОГРАДСКОГ ВРТИЋА: Васпитачица дрмуса и шамара децу - Град послао хитну инспекцију (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен/Твитер/@BabicaTRAVICA

ГРАДСКА просветна инспекција по хитном налогу секретара за образовање и дечју заштиту Славка Гака већ током преподнева ће обавити ванредну контролу приватног вртића „Замак” из којег медији данас наводе да су објављени снимци злостављања детета и непрофесионалног понашања.

- Уколико се утврди да су снимци које је објавио „Српски телеграф” аутентични, и установа и васпитачица из тог вртића ће сносити последице. Инспекција ће утврдити чињенице и институције даље ће обавити свој посао али такав однос према деци је апсолутно непримерен и недозвољен у било ком вртићу, државном или приватном – рекао је Гак.

Он је додао да је дао налог да се хитно испитају наводи из медија, те да Секретаријат за образовање и дечју заштиту и Просветна инспекција Града Београда до сада нису добили ниједну представку родитеља нити запослених у вези са начином рада у овом вртићу.

- То ништа не значи за сада, у даљим одлукама ћемо се водити искључиво ставовима инспекције након контроле – поручио је Гак.

Он је позвао родитеље да пријављују овакве случајеве уколико имају сазнања о њима и да не чекају са реаговањем.

- Када добијемо примедбе, ми одмах проверавамо наводе, не можемо да дозволимо да овакви случајеви прођу некажњено, одакле год да долазе снимци – закључио је Гак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

Mile

21.01.2021. 12:05

Zlikovacko ponasanje koje treba hitno sankcionisati. Sada vam je valda jasno zasto deca nece u obdaniste. Vrsiti cesce proveru rada ovih ustanova a dobro bi dosao svakodnevni roditeljski nadzor. Svaki dan dezurstvo jednog od roditelja pa tako redom.

Ana

21.01.2021. 12:27

Dusa me je zabolela. Koliko god da je coveku nesto naporno ipak mora da ima dostojanstvo. Ovo je strasno i uznemirujuce. Mi ostavljamo decu nekome kome verujemo i odlazimo na posao racunajuci da su na sigurnom i dobrom mestu i za decu i nas roditelje. Osobi koja je to radila pod hitno zabraniti da se bavi decom, pa cak ni svojom. Strasnoooo!

Mari589

21.01.2021. 23:02

Kako možeš?! Ali kako možeš?! Ti vaspitač? Sram te bilo sebe same i diplome što je imaš i kako li je imaš takva kad obraza i srca nemaš! Udaraš na malo, nevino, bespomoćno biće. Sram te bilo!