ПАЛМА ДАНАС СЛАВИ КРСНУ СЛАВУ: Нека 2021. година буде година јединства у Србији! (ФОТО)

Новости онлајн

20. 01. 2021. у 12:06

ПАЛМА ДАНАС СЛАВИ КРСНУ СЛАВУ: Нека 2021. година буде година јединства у Србији! (ФОТО)

Фото: Новости

- ПОРОДИЦА Марковић први пут слави крсну славу без гостију из оправданих разлога.

- Имајући у виду да смо ми велика фамилија и да је традиција у нашој породици да за славу долази велики број гостију, сви наши гости знају и разумеју да ове године постоји виша сила, а на данашњи дан не желим ни да помињем име тог зла - изјавио је данас Драган Марковић Палма у Храму Светог Јована Крститеља у Кончареву крај Јагодине, чији је ктитор Марковић са породицом, а приликом сечења славског колача.

- Ми Срби морамо да чувамо и Српску православну цркву и српски идентитет, јер народ који изгуби идентитет брзо нестаје. Желим да позовем све јавне личности да ова 2021. година буде година јединства и да се заједно боримо за здравље сваког човека у Србији и да сачувамо српску територију и да бар у неким стварима учествујемо заједно. Јер када се јави јединство, онда сам сигуран да ће и они који у свету доносе одлуке рећи да је над Србијом направљена неправда - рекао је Марковић.

Фото: "Новости"

- Породица Марковић је направила овај храм. Када човек направи фабрику, фабрике због застареле технологије могу и да престану да раде, али црква траје вечно и она симболизује нешто што је светиња и нешто што улива духовност сваком од нас. И породица Марковић, као и све друге породице које су направиле цркве и цели српски народ, треба, не само да поштујемо цркве, него да обилазимо наше храмове и да васпитавамо нашу децу да одлазе у цркве, да се у цркви крсте и венчају и да 2021. година буде година у којој ће се у Србији највише деце родити. Сигуран сам да свака породица жели да има што више чланова и да живи од свог рада, а ми који се бавимо политиком, да им помогнемо, да им обезбедимо радна места и сигурност - рекао је Драган Марковић Палма, честитајући крсну славу свима који данас славе Светог Јована Крститеља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)